Eesti uudised

Kas nüüd hakkabki nii olema? Ümber Valgamaa paneme kõik haiglad kinni ja siis Tartu ägab nende sünnitajate käes. Pole palatikohti. Tartu ülikooli kliinikum väidab küll, et neil on kõik korras.

Viis päeva sünnitusvaludes vaevelnud naine: lapsi ma enam ei saa! Arstid ei kuulanud mind! (25)

LISA KOMMENTAAR

sõna sekka20. mai 2020, 19:04
Kõik , kes siin arvavad , et patsient (klient ) on kuningatar , võiks tulla selle peale , et siis tuleb ka käituda kuningatari kohaselt ! Mitte nii , et mina ja maailm.Olge terved !
Ole terve!24. mai 2020, 21:26
Antud olukord oli elu-surma peal olek, mitte mingi printsess herneteral hädaldamine.
nõuka sünnitus20. mai 2020, 18:02
Ka veneajal oli selliseid juhtumeid. Mu esimene laps sündis öisel ajal ja see ei meeldinud kohe neile. Kutsusin ja ütlesin ka et mul pole enam valude vahesid et vaadake mind üle, kuid kohe tuli selline jutt et esimene laps ja aega küll. Noh ikka ei ole küll nii. Kõik sünnitused on erinevad. 2 h olid pidevad valud ja kui öösel kell kolm läks palatikaaslane sünnitama siis palusin ka ennast veel üle vaadata. Ja oh imestust, et kohe, kohe tuleb laps. Lauale minne presse enam polnud ja pidin lapse ise välja pressima. Suur laps, verekaotus . Järgmine päev olin nagu jänes punaste silmadega.
Liisu19. mai 2020, 14:56
Huvitav, kas keegi oskab kommenteerida miks ja mis ajast Tartu nii patsiendivaenulikuks on muutunud?
Patsient19. mai 2020, 01:57
Osad arstid on küll aastaid õppinud ametit , kuid puudu jääb empaatiast, hoolivusest, kuulamisest. Isegi hügeen jätab soovida, kui kohe otse arvuti klaviatuurist desinfitseerimata kätega võetakse kummikindad, et kätte tõmmata enne biopsiat.Häiriv ka see kui arstil pikad, paksud juuksed lahti kui ööklubis- juuksekarvad lendlemas kõikjal patsiendi toolil isegi, rääkinata kui kummardub vereproovi võtma. Eriti noormapoolsed arstid. Õed liiguvad haiglates pidevalt edasi- tagasi uks kulutades, telefone näppides, lobisedes, naerdes koridoride vahet kus patsiendid istuvad oodates oma aega arstile.
Kerli19. mai 2020, 00:07
Tartus sünnitamist ei soovita MITTE KELLELEGI. Seal sündis minu neljas laps, keisrilõikega. Nagu mingis viinerivabrikus oleks olnud, mitte uut elu ilmale toomas, personal (va 1 praktikant) oli täiesti ükskõikne ja ennast täis. Kiidan hoopis Ida-Viru Keskhaigla igati inimsõbralikku ja professionaalset sünnitusosakonda 🙂
Liisu18. mai 2020, 14:49
Oi, oi, oi, kui jube lugu. Uskumatu, et Tartus on olukord nii halb. Kunagi sooviti pigem Tartusse kui väikelinna sünnitama minna. Aga nüüd on tõsiselt kurb lugeda, et just kunagises paljukiidetud Tartus on selline suhtumine :(. Äkki väikelinnad on isegi paremad hetkel? Need linnad, kus veel üldse seline võimalus olemas on. Ja tundub, et eriti õnnelikud on need, kes elavad Tallinnas ja saavad sealt abi?
Jüri18. mai 2020, 13:12
Nagu selgub - mees peab kindlasti sünnitamise juures olema, et arstide/ämmaemandate laiskust/lollust/ülbust veidi vähendada. :)
dd18. mai 2020, 11:01
Tüüpiline on see, et ei usuta patsienti, st sünnitajat. Minu teisel sünnitusel ütlesin arstile, et ma hakkan kohe sünnitama. Ämmaemand naeris ja läks minema, et on aega küll veel. Veidi aja pärast ütlesin mehele, et nüüd kohe hakkab laps sündima, et võtku kasvõi see ämmaemand sülle, aga toogu ta kohe siia. Mehe juttu ämmaemand jäi uskuma ja tuli siis vaatama ja 20 minuti pärast oli laps mu süles.
Madli18. mai 2020, 09:32
Eks selline olukord on juba kestnud pikemat aega, nüüd lisaks veel see epideemia. Samas siin peab ka arstidest aru saama, kui tõesti on inimesi puudu, siis arst ei saa olla lihtsalt 10 patsiendi juures korraga, aga samas patsiendi üle naermine ja solvamine on täiesti lubamatud. Samas konkreetse juhtumi puhul tundub, et ei sekkutud ikka õigel ajal. Mis sest et 5. laps, iga kord võib olla täiesti erinev. Ja sellest ei saa ka aru, kuidas riskirasedal sai vastuvõtu lõpetada, kuna meedias ju öeldi, et rasedate vastuvõtud jätkuvad. See kriis toob meditsiini valdkonna puudused lõpuks välja.
Lootuskiir18. mai 2020, 09:13
Oii oiii ma tunnen Pille ärevust ja hirmu jne. Minu kogemuski selle aasta aprillis parem polnud. Lõppes ka kõik erakorralise keisriga aga mitte küll emaka rebenditega aga siiski väga ärev ja rusuv oli see kõik. Praegu keskendun lapsele ja proovin unustada oma kogemuse kuigi see on meeletult raske. Mulle ka soovitati asi ülesse võtta aga mõtlesin et olen ainuke kes kannatanud või siis mõtlen ise üle.
Ei maksa alati õigustada18. mai 2020, 02:04
Ju siis kõik ei toimi nii, nagu vaja, kui sünnitajal teistsugune kogemus on.
Jüri18. mai 2020, 00:33
Arastide ja ämmaemandate meelest on kõik korras??? Vapustav!!!
Jüri18. mai 2020, 00:31
Siililegi on selge, et on lolle ja seejuures ülimalt ennast täis arste. Ja kahjuks mitte vähe.
Mulk18. mai 2020, 00:24
Meiega oli täpselt samamoodi. Ämmaemandad oli üleolevalt ülbed ja ei kuulandki kui midagi rääkisid. Pigem said sõimata. Mul kahekordne negatiivne kogemus Tartus. Öeldakse et Viljandis tapamaja ja ei osata ravida aga sünnitus osakonnas on suvtumine positiivsem. Ei tahaks enam Tartus sünnitada isegi kui kunagi see vajadus tekiks. Loodan et saate ruttu terveks ja lapsega kõik korras
Kurb ema18. mai 2020, 00:01
Minul võttis arst võimaluse lapsi sünnitada - ei kuulanud, et asi täbar, siis kui juba väga täbaraks läks, siis isegi ei julgenud mitu päeva rääkida, et emaka eemaldas. Hea et ellu jäin, verekaotus oli suur. Mäletan, kuidas ämmaemand veel mõnitas, et mis juttu ma ajan, et ei sünnita ära ja et kiire on jne. Veed olid ammu ära tulnud, käsil oli 36.rasedusnädal, aga nemad irvitasid, et oi pole hullu, küll tuleb ise. Vot nüüd ei tule enam ühtegi ja käin oma lapsega taastusravis ja ise ka, aga vabandust, et ei kuulanud minu kui patsiendi juttu, seda on kõrgharitud inimeselt (arstilt) raske saada.
Merka17. mai 2020, 22:52
Ähvardage Katrin Lustiga,siis ka hakatakse hirmust siblima. Tòestatud ju.
Oh naised!17. mai 2020, 21:58
Olge julgemad oma õigusi nõudma! Ähvardage telesse, ajakirjandusse või õigusorganeisse teatada! Tavaliselt siis leitakse kõik abinõud tarvitusele võtta.
amanda17. mai 2020, 20:13
Loed ja tunned, kuidas vererõhk tõuseb ja viha kerkib, selline ringkaitse, et anna olla. Ämmaemandate ülbus on ikka alles, nagu nõukaaeg, miks küll midagi ei muutu! Jääb mulje, et ka siis, kui tööd on palju, peavad arstid ja ämmaemandad oma uneaja ja kohvipausid ikka kätte saama ja kui aega üle jääb, kohv enam sisse ei mahu, siis vaatame, mis teeme.
katariina17. mai 2020, 20:51
Olen amanda iga lausega 100% nõus. Olen samuti selle läbi elanud. ise võid oma sünnituse vastu võtta, sest ämmaemand lihtsalt oma kohvilauast ära ei tule.
Maia18. mai 2020, 11:32
nõukajal ei olnud sellist suhtumist. Ühtegi sünnitajat, kellel olid juba valud, koju tagasi ei saadetud. Sa Amanda vist ei olnud tollal veel nii vana, et sünnitada.
sõna sekka17. mai 2020, 19:31
Kullakesed , miks selline meediapeks arstidesuunal , kes teevad ja annavad endast parima ! Kas tõesti arvate , et olete arstidest targemad !? Sel juhul otsige abi. Olge terved !
Mina17. mai 2020, 20:42
Ei ome arstid alati kõige targemad ja ükskõinsust ikka ka palju.
juku17. mai 2020, 21:17
Kui haigus ikka ise üle ei lähe, siis on täiega jama majas. Tõeliselt Tarku arste on ikka suht vähe.
17. mai 2020, 21:55
Kas tõesti pole arusaadav, et sellel sünnitegevusel oli probleeme? Mida oleksid siis öelnud kui kõik oleks lõppenud letaalselt?