Foto: PantherMedia/Scanpix
Uudised
6. detsember 2020, 13:18

NAISTELEHE PSÜHHOLOOGIATEEMALINE PODCAST IGAL TEISIPÄEVAL

„MÕTTEKOHT“ | Rasked suhted: miks need meie elus on ja kuidas neid parandada?

Suhetes tuleb ikka karisid ette, see on loomulik. Ometi on nii, et mõne inimesega on suhtlemine lihtne ja mõnus, teisega aga väga keeruline ja pidevalt pingeid tekitav. Miks, seda vaatame värskes Naistelehe podcastis Mõttekoht sotsiaaltöötaja ja kogemusnõustaja Kairit Lindmäega.

Raskeid suhteid võib seejuures esineda lisaks paarisuhtele kõikjal ja paraku ka igapäevaselt – olgu see siis näiteks tööl või suhetes vanematega. Kairit Lindmäe sõnul on raskete suhete algpõhjus selles, kui oma kaaslast ei väärtustata, teda ei usaldata, aktsepteerida ning omavahel ei räägita piisavalt. Samuti tulenevad paljud pinged eeldamisest – näiteks, kui keegi vaikib mõnda aega, on väga tavaline eeldada, et ta on selles olukorras pahane või ei mõista mind. Kõigis nendes olukordades aitab rääkimine. Olgu see siis omavahel või kolmandat poolt kaasates.

Tänases taskuhäälingu saates käsitlemegi raskete suhete olemust ning räägime sellest, mida nad inimesega teevad. Samuti mõtiskleme, milline võiks olla hea suhe ning kuidas suhteid parandada.

Vestlust juhib Naistelehe toimetaja Silja Paavle.

Sotsiaaltöötaja ja kogemusnõustaja Kairit Lindmäe Foto: Allan Mehik