Foto: Pressimaterjal
Uudised
6. aprill 2021, 09:35

Lase leiutajahing valla! Algas mänguasjade ideekonkurss

Eesti Lasterikaste Perede Liit otsib ideekonkursiga „Hariv amps“ loovaid mänguasjade ideid, mis aitaksid lastega peredel restorani või kohvikut külastades kvaliteetselt aega veeta. Konkursi tähtaeg on 30. aprill ning saadetud töödest valib liit välja parimad, mille põhjal loob toidukohtadele üle Eesti mänguasjade tegeluskomplektid.

Osalema on oodatud kõik vähemalt 16-aastased Eesti inimesed, olgu nad disainerid, oma ala professionaalid või vanusegruppi mahtuvad kooliõpilased. Ideed valitakse žüriiga koostöös välja kolmes kategoorias, lisaks antakse välja ka rahva lemmiku eriauhind. Konkursi auhinnafond on 1000 eurot, mis jaguneb võrdselt nelja idee vahel.

„Me pole teadlikult konkursile mingeid piire seadnud ning julgustame võimalikult loovalt ja kastist välja mõtlema. Oluline on, et loodav mänguasi või tegevus annaks lastega peredele restorani ja kohvikut külastades lisandväärtust, arendades ühelt poolt kas laste loovust, nutikust või peenmotoorikat ning julgustaks lapsevanemaid jätma nutiseadmed restorani minnes koju,“ räägib Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap.

„Mõistagi saab restorani minemisest hetkel vaid unistada, kuid loodetavasti saavad kõik Eesti toidukohad juba üsna varsti oma uksed taas avada. Selleks ajaks peaksid ka tegeluskomplektid valmis olema ning loodame siiralt, et nii restoranid kui ka pered võtavad need hästi vastu,“ lisab ta.

Mänguasjade ideed valitakse välja kolmes kategoorias: esimene peaks kõnetama eelkooliealist, teine algklassiõpilast ja kolmas põhikooliõpilast. Üks inimene võib konkursile esitada ka rohkem kui ühe töö, kuid iga töö peab olema eraldi vormistatud.

Oma töö tuleb visandada digikujul või A4 formaadis paberile, mida täiendab kaaskiri, mis vastab küsimustele, kuidas mänguasja nimetada, kellele see mõeldud on, mida sellega teha saab, ning soovitus, millistest materjalidest võiks mänguasi tehtud olla. Osaleda saab kuni 30. aprillini ning võitjad kuulutatakse välja 3. mail.

Mänguasja ideekonkurss „Hariv amps“ on osa Eesti Lasterikaste Perede Liidu „Peresõbraliku toitlustusasutuse märgise“ kampaaniast, mille eesmärgiks on tunnustada peresõbralikke toidukohti üle Eesti ning väärtustada lastega peresid ühiskonna normaalse osana. Koroonast tingituna on kampaania pidanud mitu korda edasi lükkuma ning liidu esindajate sõnul loodetakse sellega algust teha suvel, kui nakatumisnäitajad on langenud ohutule tasemele.

Lisainformatsiooni konkursi kohta leiab SIIT.