Saku lasteaed Terake. nelja-aastane laps jäi liivakastis mängides auku kaevatud liiva alla ja kaotas õhupuuduse tõttu teadvuse. Foto: Tiina Kõrtsini
Krimi
27. aprill 2021, 14:08

Täiendatud kell 16!

FOTOD | Mäng liivakastis muutus eluohtlikuks: nelja-aastane laps viibib lastehaiglas (252)

Saku lasteaiast Terake toimetati täna pärastlõunal nelja-aastane laps kiirabiga haiglasse. Laps jäi liivakastis mängides auku kaevatud liiva alla ja kaotas õhupuuduse tõttu teadvuse. Laps pole õhtul kella kuueks teadvusele tulnud.

Õues viibisid õnnetuse ajal kasvatajad ning kui üks neist lämbuva lapse avastas, asus ta koheselt elustama. Vähem kui kümne minutiga sündmuskohale jõudnud politsei ja kiirabi võtsid elustamise üle ning laps viidi lastehaiglasse.

Õhtulehele teadaolevalt oli laps liiva all 20 minutit ning teda elustati pool tundi. Ta süda saadi tööle, kuid laps pole teadvusele tulnud.

„Sündmuskohale tulid ka kriminalistid ja politseiuurijad, kes viisid läbi esmased menetlustoiminguid. Sündmuskohale saadeti lasteaiapersonalile appi ka Ohvriabi töötajad, kes annavad psühholoogilist esmaabi lasteaiaperele ja lapsevanematele. Laps viibib endiselt haiglas, olles raskes seisus,“ sõnab Põhja prefektuuri operatiivjuht Kaido Saarniit.

Juhtunu osas alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjutuse tekitamist ettevaatamatusest. Kõik raske õnnetuse täpsemad asjaolud on väljaselgitamisel.

Uurimine peab andma vastuse muuhulgas sellele, miks ja kui kaua oli laps liiva all. „Praegu loodame, et meedikute pingutused kannavad vilja ja lapse seisund stabiliseerub,“ lisab kriminaalmenetlust juhtiv ringkonnaprokurör Lea Pähkel.

Häirekeskus sai teisipäeval veidi pärast kella 12 teate, et Sakus asuvas lasteaias Terake juhtus õnnetus nelja-aastase lapsega, kelle kiirabi viis haiglasse.