Maarjo Mändmaa

Foto: Pressimaterjal
Eesti uudised
11. august 2021, 19:43

Riisalo ja Kiik esitavad Maarjo Mändmaa sotsiaalministeeriumi kantsleriks (53)

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik teevad valitsusele ettepaneku nimetada sotsiaalministeeriumi kantsleri ametikohale Maarjo Mändmaa. Kui valitsus tema kandidatuuri heaks kiidab, asub Mändmaa ametisse 23. augustist.

Sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ütles: „Kantsleri positsioon ministeeriumide juures on üks kõrgemaid Eesti riigi juhtimises. Sotsiaalministeeriumi valitsemisala moodustab pea poole Eesti riigi eelarvest. Me vastutame nii pensionide, lapsetoetuse, vanemahüvitise, töötuskindlustuse kui ka raviteenuste eest. Seesuguse ministeeriumi juhtimine nõuab inimeselt riigimehelikkust, empaatiatunnet, juhtimiskogemust ja valdkonnasisulisi kompetentse. Nendele ootustele vastas nii minu, kui tervise- ja tööministri Tanel Kiige silmis kõige enam Maarjo Mändmaa.“

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik sõnas: „Maarjo Mändmaa on kahtlemata tugev ja kompetentne juht, kelle üheks plussiks on varasem ministeeriumi juhtimise kogemus. Ootused uuele kantslerile on nii ühiskonna kui ka valdkonna poolt suured ning ametisse sisseelamise aega sisuliselt ei ole. Oluline on tagada toetav tööõhkkond, ministeeriumi valitsemisala asutuste tulemuslik koostöö ning uuenduslikke lahendusi toetav strateegiline vaade nii COVID-19 kriisi lahendamisel kui laiemalt.“

 „Tänan ministreid Riisalot ja Kiike usalduse eest. Soovin liituda sotsiaalministeeriumi tööperega ja panustada omalt poolt, et ministeerium oleks julgelt tulevikku vaatav, teadmistepõhine ning loova mõtteviisiga organisatsioon,“ üles Maarjo Mändmaa.

Maarjo Mändmaa on lõpetanud 1996. a Eesti Riigikaitse Akadeemia korrektsiooni kolledži kriminoloogia eriala cum laude ja õppinud avalikku haldust Tartu ülikoolis ning haldusjuhtimist Tallinna Tehnikaülikooli magistrantuuris.

Aastatel 1996–2000 oli Mändmaa Justiitsministeeriumi kriminaalhoolduse osakonna juhataja, 2000–2002 Justiitsministeeriumi siseauditi osakonna juhataja ja aastatel 2002–2007 Sotsiaalministeeriumi kantsler. Alates 2007. aastast on ta juhtinud AS-i Hoolekandeteenused. Lisaks on ta Praxise nõukogu esimees ja MTÜ Sõbralik Eesti juhatuse liige ning MTÜ Naabrivalve asutajaliige.

Maarjo Mändmaad on autasustatud Valgetähe III klassi teenetemärgiga.