Vanemlus

Häiritud ema: „Kes see saadab lapse sünnipäevale, ümbrikus 50 eurot?!“ (4)

LISA KOMMENTAAR

Kingitused16. september 2021, 11:01
Mäletan, kui minu lapsed oli väikesed ja sünnipäeval toodi mõtetuid lelusid mis oli neil endal juba eelmisest korrast (ei mängitud nendega) siis peale sünnipäeva korjati kingitused kokku ja pandi kasti. Rohkem neid ei puudutatud. Üks lapsevanem koos tütrega tõid samuti ümbriku rahaga ja lilled. Ümbrikut üle andmisel ütles, et sul on neid mänguasju niigi ja pole mõtet neid korrata. Osta parem ise mis sulle meeldib. Minu laps oli õnnelik ja järgmisel päeval tiris ta mind poodi ja sai osta selle mida ta juba ammu soovis. Sellega mängiti kaua kaua aega ja laps oli õnnelik.
rrrrrrrrrrrr16. september 2021, 10:47
"KIngitud hobuse suhu ei vaadata." Oluline on lapsele selgitada, et et iga kinkija teeb kingituse oma võimaluste piires. Ja 10 eurose kingi üle tuleb olla ka tänulik, sest see tuleb teise inimese südamest teha kingitus. Loomulikult pole vaja teha 50 eurost kinki vastu, kui selleks puuduvad võimalused. Lapsele tuleb selgitada põhjuseid. Muidu nad kasvavad suureks ja arvavad, et raha kasvab puu otsas.....
16. september 2021, 10:30
Aga miks sa lubad seda raha kommi ja krõpsu peale laristada? Mõistlik oleks kõik "sünnipäevarahad" kokku koguda ja osta miskit kallimat ja tarvilikumat, näiteks koolilapsele arvuti, tahvel, riideid või jalgratas või elektritõuks vms. Ühesõnaga midagi, mille ostmiseks tavaliselt raha pole, aga laps väga tahaks.
Marie Look16. september 2021, 10:26
Minu lapselapse lapsed elavad Soomes ja saadan neile tihti sünnipäevaks raha umbes 30 euri vahest ka 50 aga kuidas ma siis teisiti saan teha, neil seal sünnipäeva pidamiseks raha vaja.