Foto: Unsplash
Koolilaps
5. oktoober 2021, 10:24

5 soovitust, mis aitavad koolitöid teha stressivabalt

Vaidlete pidevalt lapsega koolitööde tegemise pärast või on need tal üldse tihti tegemata? Teie pere igaõhtuse rutiini juurde käib palumine, et hakataks õppima? Tegelikult ei peaks see olema nii stressirohke ei vanema ega ka lapse jaoks.

Kuidas vähendada kodust koolitööde stressi, nii et kõik pereliikmed saaksid rahus õhtut nautida? Family Frendly HQ on kirja pannud viis olulist asja, mis aitavad kaasa sujuvamale koolitööde tegemisele.

1. Organiseeritus – kui asjad on korras ja organiseeritud, siis on lihtsam keskenduda.

2. Ahvatluste kõrvaldamine – telekas taustal ja ekraanid segavad keskendumist. On oluliselt lihtsam süveneda, kui kõik sellised ahvatlused on elimineeritud.

3. Asukoht – hea ja valgusküllane koht aitavad samuti kaasa õppimisele. Olgu selleks siis aknaalune koht köögilaua taga või kirjutuslaud.

4. Julgusta abi paluma – kuigi kodutööd on antud lapsele, ei pruugi ta alati kõike osata või aru saada. Julgusta teda abi küsima.

5. Snäkid ja jook – neid pakkudes ei saa sa kunagi puusse panna. Pane kasvõi veepudel tema lauale, see aitab tal teha kiire pausi, et aju uuesti tööle hakkaks.