Beebi
6. oktoober 2021, 16:23

VALID BEEBIKÄRU? 11 punkti, millele tähelepanu pöörata

Kui ootad beebit, siis üks suuremaid ja ilmselt ka kulukamaid oste on vanker. See ei ole lihtne ülesanne, paljud on seda võrrelnud suisa auto ostmisega. Sama keerulised valikud, palju nüansse ja väga kirju maailm.

Kärusid on mustmiljon erinevat. Kuidas peaks varasema kärutamiskogemuseta eelistama ühele teist? Mida on üldse oluline silmas pidada? Kas kõige kallim on alati kõige parem? Mom.com on kirja pannud 11 punkti, millele tähelepanu pöörates on seda valikut kergem teha.

1. Turvalisuse hinnang – olulised on korralikud pidurid ja et su pisikesel maailmaimel oleks seal turvaline. Erinevate testide tulemustega saab tutvuda internetis.

2. Kas see sobib su elustiiliga – tasub arvestada, kas sõidad igapäevaselt bussiga või oled autoinimene. Bussiga liigeldes on oluline, et saaksid käruga mugavalt peale ja taas maha ning jaksaksid seda vajadusel tõsta.

3. Kas sellel on head arvustused – tagasiside annab sulle aimu, millised on käru head ja vead. Kui inimesed leiavad sellel ainult puudusi, ei ole ilmselt mõtet oma raha raisata.

4. Kui suur on su eelarve – võti on valida turvaline ja sinu elustiiliga haakuv käru, mis mahub sinu eelarvesse. Kui rahaga pole priisata, tundub mõttetu soetada mingi eriversioon, mis maksab hingehinda.

5. Millised on teie tulevikuplaanid – kui see on esimene laps ja ilmselt soovite veel lapsi, tasub kindlasti investeerida veidi rohkem ja osta vanker mõttega, et see teenib mitut last. Lisaks kui plaanite väikese vanusevahega lapsi, tasub vaadata käru, kuhu saab ühe lisaistme juurde panna.

6. Millised on lisavarustuse vidinad – keegi ei mõtle sisseehitatud kõlareid. Ent kui käruga tulevad kaasa näiteks istumisosa turvakaar või topsihoidja, on see suur pluss.

7. Kui suur on vankri pakikorv – kas sinna saab kaasa pakkida kõik vajaliku, kui lähed päevaks kodust välja? Pakikorv võiks olla koht, kuhu kõik vajalik ära mahub.

8. Kas seda on kerge puhastada – tahame või mitte, beebid ja väikelapsed on räpased. Nad pudistavad snäkke, ajavad vett ümber, teinekord lekib mähe ja nii edasi. Seega on oluline, et käru oleks lihtsalt puhastatav.

9. Kui raske käru on – kui see kaalub liiga palju, ei jaksa sa seda peagi ise tõsta või vaevled seljavalude küüsis.

10. Mugavus – kui käru on kohmakas, raskesti juhitav või liiga suur, et seda kaasa võtta, ei naudi sa sellega jalutamist. Säästa aega ja raha ning osta kohe selline käru, millega liikumist naudid.

11. Kas ja kui pikk on garantii – enamikul, kui mitte kõigil suurematel beebivarustusse kuuluvatel asjadel on mingi ajaga piiratud garantii. Tee eeltööd ja selgita välja, kui pikk garantii on sellel kärul, mis sulle meeldib. Kindlasti registreeri ostetud käru ka tootja kodulehel. Nii saab tootja sinuga otse ühendust võtta, kui peaks selguma, et mõni käruosa tuleb tagasi kutsuda.