Foto: Unsplash
Beebi
12. oktoober 2021, 13:34

BEEBI ON VAJA ÜLES ÄRATADA? 4 nippi, mis sellele kaasa aitavad

Väsinud lapsevanemale on magav laps maailma ilusaim vaatepilt. Ilmselt ei tule ühelegi lapsevanemale öelda, et ta oma magavat maimukest ei ärataks – miks peakski, eks ole? Ent on kahjuks teatud olukorrad, kus arstide soovitusel tuleb toitmiseks laps õndsast unest üles ajada.

Kuidas seda aga teha? Unist beebit on söötmiseks ärkvele saada tihti keeruline. Fatherly on kirja pannud mõned nipid, mis võivad kaasa aidata. Ent esimene ja kõige olulisem reegel on, et ärge äratage last, kui see pole hädavajalik!

1. Looge kunstlik päikesetõus

Kellele meeldiks ärgata selle peale, et laetuli pannakse plaksti! põlema ja silmad tuleb lahti teha. Liiga terav valgus pimestab neid ja nad ei tahagi silmi lahti teha. Niisiis, kõige parem oleks kui saaks valgust reguleerida. Soovitatav on alustada veidi varem, et beebil oleks aega ärkamiseks.

2. Vahetage mähe

On pea ilmvõimatu, et uinakust ärganud lapsel pole vaja mähet vahetada. Seega, kui sul on vaja laps üles saada, alusta mähkmevahetust juba tema magamise ajal. Tõenäoliselt muudab selline väntsutamine ta und ja õige pea ta ka ärkab.

3. Tee müra

See ei tähenda, et võta potid-pannid ja hakka trummi mängima. Laula beebile või kasvõi räägi temaga. Beebi jaoks on see nagu rahustav äratuskell.

4. Massaaž

Beebimassaaž aitab lahendada nii kõhuprobleeme kui ka aidata lapsega sidet luua. Lisaks on see suurepärane võimalus magavat last äratada. Õrnalt masseerides hakkab unine laps vaikselt ja rahulikult ärkama.