Vanemlus
13. oktoober 2021, 08:34

NUTT, NAER JA RAEV | Peldikusse uppuv kass ehk Lugu sellest, kuidas ühes peres kiirtoidukettide lasteeinetest terveks raviti (2)

Lapsed ja kiirtoidukohtade eined koos mänguasjadega võivad olla hukatuslik kombo, millest raske vabaneda. Üks pere räägib aga loo sellest, kuidas nad esimest ja viimast korda seda toodet tarbisid, sest pakki susati palutud mänguautokese asemel peldikupotti uppuv kass.

Juhtus nii, et pisike, viieaastane poiss pidi minema andma ninast kroonaproovi. Ta sai sellega väga kenasti hakkama. Auhinnaks olid vanemad talle lubanud elus esimest korda ülemaailmselt tuntud kiirtoiduketi lasteeinet.

„Minu lapsed ei tea midagi laste einetest ega ka kiirtoidukettidest. Me tavaliselt teeme ise kodus süüa. Seekord aga kasutasin seda viimase hetkes hädas ära, et laps laseks ilusasti ninast võtta PCR-testi,“ räägib lapsevanem.

Äraostmise nõks toimis. Viiene poiss, kes oli koroonahaige lähikontaktne, käitus testimiskohas eeskujulikult ja lubas kenasti proovi võtta. Auhind ootas teda sealsamas Saku Suurhalli kõrval parklas, kus paikneb nurgakeses ka menukas kiirtoidukett koos oma aknateenindusega. Sinna tellimus esitatigi.

Mänguasjadest palus pereisa „midagi autodega seotut“. Sai aga kassi, keda parasjagu WC potist alla lastakse.

Viiene poiss, kes vaid selle lelu nimel oli ninasurkimist välja kannatanud, puhkes nutma.

Lapse vanemad aga hakkasid naerma. „Ma pole tegelikult kiirtoiduketi peale pahane, ma saan neist aru – mingid udupead, ei tutvu leluväljapanekuga, küsivad autosid, no saagu siis uppuv kass. Olen hoopis siiralt rõõmus, et rohkem kiirtoidukettidesse meil asja pole – laps ütles, et mitte iial ei tohi sinna minna. Mis on tegelikult ju väga tore.“