Foto: Unsplash
Beebi
20. oktoober 2021, 12:01

UUS TITA MAJAS? Kuidas jääda ellu, kui sul on väikelaps ja beebi? (5)

Elu kahe lapsega ei ole kerge. Üleöö on ühe asemel lausa kaks väikest inimest, kes vajavad emaarmastust. Lisaks emale on kõik uus ja hirmutav ka esimese ja teise lapse jaoks. Eks lõpuks kõik ikkagi laabub! Siiski on mõned nipid, mis aitavad uue eluga kohanemisele kaasa. Imom.com on need kirja pannud.

1. Veeda üks ühele aega

Su esimese lapse jaoks on oluline saada aru, et emme ei kao tegelikult kuskile. Veeda temaga ainult kahekesi aega näiteks siis, kui beebi magab päevaund. Või saatke beebi issiga jalutama ja minge ise mänguväljakule.

2. Loo uus normaalsus

Väikelaste jaoks on rutiin oluline ja kindel päevakava aitab kohanemisele kaasa. Loo tema jaoks uus normaalne argipäev, nii teab ta midagi oodata. Pange paika söögi- ja mänguajad.

3. Looge erilised tegevused

Tahes-tahtmata tekib iga päev selliseid hetki, kui on vaja pühenduda ainult titale. Näiteks beebi magamapanek või toitmine. Looge nendeks hetkedeks suuremale lapsele mõni eriline tegevus, mida ta saab ainult siis teha. Olgu selleks mõne erilise mänguasjaga mängimine või kasvõi multikate vaatamine. Nii ei tunne ta ennast kõrvalejäetuna ja rõõmustab samuti nende hetkede üle.

4. Võta abi vastu!

Kui keegi pakub, et võib su beebi jalutama viia või suurema lapse parki mängima, võta see abi vastu! Sa ei pea kõigega üksi hakkama saama. Teinekord on abi ka sellest, kui keegi sulle lihtsalt süüa toob.

5. Lihtsus

Hoia elu lihtsana. Loo näiteks nimekiri 7–10st hõlpsast toidust, mida õhtusöögiks teha. Kokka korraga piisavalt palju, et saaksid järgmiselgi päeval sama toitu süüa.