Vanemlus
17. detsember 2021, 13:29

TAHAD, ET SU LAPS OLEKS TERVE JA ÕNNELIK? Tee temaga koos neid viit asja! (6)

Mis on kõige olulisemad vanemlus trikid ja nõuanded, mida vanemad peavad teadma, et nad saaksid tänasel päeval kasvatada õnnelikke lapsi? Kuigi vahel tundub, et loevad materiaalsed asjad, nagu näiteks kes ostab uhkema telefoni või arvuti lapsele, ei ole see päris nii. Tõde on hoopis teine. Mida teevad need vanemad, kellel on õnnelikud ja terved lapsed?

Asjadest rohkem tahavad lapsed vanema aega. Suurena mäletavad nad just seda. Mis takistab sul vanemana aga oma lapsega aega veetmast? Töö? Su telefon? Sassis suhted sõprade või perega? See tähendab vaid seda, et pead oma perekonda veel rohkem tähtsustama ja prioriteediks seadma.

Mis on aga need asjad, mida teha, et su laps kasvaks terve ja õnnelikuna? Yourtango.com on viis puntki kirja pannud.

1. Puudutused – kallistage, hoia teda. Ära lase tal üksi oma tunnetega toime tulla, see tekitab temas üksildust ja ebakindlust.

2. Õpeta tänulikkust – räägi talle, mille eest sa tänulik oled. Näiteks teie kodus ja tema. Laps õpib kõige rohkem sinu sõnade ja tegude järgi.

3. Laula oma lapsele – lastele meeldib see. Ja ära muretse, kui sulle pole lauluhäält antud. Su lapse jaoks ei oma see mingit tähtsust. Tema jaoks on juba kaunis mälestus ja side loodud.

4. Nautige koos „segadust” – mängiga, möllake, nautige. Kümne aasta pärast ei ole vahet kui sassis toad olid. Lapsed kasvavad ruttu ja sa ei taha seda maha magada. Kui nad kasvavad suureks, ei mäleta nad väikest segadust, nad mäletavad sind!

5. Avastage koos maailma – võtke iga nädal aega, et õppida koos midagi uut. Olgu selleks mõni retsept või tants. Nii näeb laps, et ka sinul tuleb ka sinul ei tule alati kõik koha välja ja sa pead harjutama. See omakorda näitab talle, et ta ei pea olema täiuslik