Uudised

IGAVESEKS MUUTUNUD ELU: liivakastis lämbunud lapse ema: „Meie seni täiesti tervest lapsest on saanud laps, kes on poolpime, ei liigu, ei söö, ei räägi!“ (91)

LISA KOMMENTAAR

naine11. november 2021, 10:21
Äärmiselt koletu ja äärmiselt kurb lugu. Lapse sandistanud olukord tekitab palju pisaraid ja mõttes hingevalu, eluajaks emale isale raske taluda. Lasteaias peavad kasvatajad ja õpetajad viibima laste läheduses kogu nende tööaja. Muidugi jääb sellele kasvatajale eluks ajaks murekoorem südamesse , tegemata lisasammud, tegemata töö, see on selge.
11. november 2021, 07:51
Õige on,et kasvataja ei saa enam lastega töötada ja maksta lapsele invaliidsusraha tema elupäevade lõpuni.
Kolmainsust tuleb paluda10. november 2021, 23:01
Peaks ikka arste ka usaldama, nende juttu uskuma, mingit nõu nad ikka oskavad ka meie maal anda.Kindlasti tuleb laps vaktsineerida! Kas uuringuid on tehtud? Kas on teada pere materiaalne olukord, kas on rikas pere, siis jaksab ehk ise lapse ravi maksta, rikkale perele võib solvav ja alandav olla vaestelt annetuste korjamine eurohaaval viimasest rahast, kas on teada, millisel maal ja kui palju ravi maksab, enne pole soliidne oma rahaga liputada.
vanaema10. november 2021, 21:07
Jäle on soovitada: andke laps hoiukodusse ja siis käige algul kolm korda nädalas last vaatamas ja siis kaks ja siis ärge tulge üldse. Tühisuste tühisus on selliselt soovitav inimene. Sellele perele on vaja raha- et võimaldada lapsekesele parimat võimalikku taastusravi. Kas vald on oma rahakotti kergendanud saja tuhande võrra selle vallale kuuluvas lasteasutuses sandistatud lapse heaks? Raha eraldamine oleks elementaarne.
ASD10. november 2021, 20:40
"milline ema või isa annab oma lapse ära?" Väga traagiline sündmus ja mul on südamest kahju. Aga vastates sellele retooriliselt küsimusele: need vanemad on suutelised seda tegema, kes armastavad iseennast rohkem kui kedagi teist. Su elu hakkab minema allamäge, kui mitte kohe siis tõenäolisemalt hiljem, kui tõstad endast kellegi kõrgemale. Nii kahjuks on..
10. november 2021, 20:33
fakt on igatahes see,et lasteaedades rühmad liiga suureks aetud,muudkui-lapsi sünnib vähe,paneme aga lasteaiad kinni.Muidu aina kuuled kuidas mujal maailmas nii ja mujal maailmas naa,aga võiks siis teha nagu mujal-Rootsis näiteks on lasteaias viie lapse peale ettenähtud 2 kasvatajat.Aga sellele pisipoisile igatahes head paranemist ja vanematele palju usku ja lootust!
Te10. november 2021, 19:25
Esitage tsiviilhagi Lasteaia ja lasteaia pidaja vastu. Vaadake, kellega teil lasteaialeping on tehtud. Kasvataja on väike mutrike ja üksikisik ei suuda vajalikku ravi ja hooldust kinni maksta. See, et kasvataja kriminaalasjast läbi käib on hea, et välistada kasvataja vastutus aga kui kasvataja on teinud kõik õigesti, siis järelikult oli viga töökorralduses. Lasteaiapidaja nõuded on päris täpselt kirjas ja need välistavad selle, et kogemata laps lasteaias surma saab.
10. november 2021, 19:44
Kasvataja saab lasta kohtul välja kuulutada üksikisiku pankroti ja temalt saab ainult kommiraha.
z10. november 2021, 18:40
Zolpidem on mõnel juhul raske ajukahjustusega patsiente aidanud.
kaabumees10. november 2021, 22:42
hanerasv ja mingi hobuse ussirohi aitab ka
10. november 2021, 18:03
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Kristlane10. november 2021, 18:20
Kas sul häbi pole nii öelda? Loe rohkem Piiblit, seal on ka midagi muud öeldud! Piinlik peaks olema teisi niimoodi mõnitada! 2 Kui siis Johannes vangihoones kuulis Kristuse tegudest, saatis ta oma jüngreid 3 temalt küsima: „Kas sina oled see, kes pidi tulema, või jääme ootama teist?” 4 Ja Jeesus vastas neile: „Minge teatage Johannesele, mida te kuulete ja näete: 5 pimedad näevad jälle ja jalutud kõnnivad, pidalitõbised saavad puhtaks ja kurdid kuulevad ja surnud tõusevad üles ja vaestele kuulutatakse evangeeliumi 6 ja õnnis on see, kes ei pahanda ennast minu pärast!”
Vastus sulle10. november 2021, 18:20
1 Edasi minnes nägi Jeesus ühte sündimisest saadik pimedat inimest. 2 Ja ta jüngrid küsisid temalt: „Rabi, kes on teinud pattu, kas  tema ise või ta vanemad, et ta on sündinud pimedana?” 3 Jeesus vastas: „Ei ole pattu teinud tema ise ega ta vanemad, vaid  temas peavad saama avalikuks Jumala teod.
Lootus on Jeesuses10. november 2021, 18:39
4 Ja Jeesus vastas neile: „Minge teatage Johannesele, mida te kuulete ja näete: 5 pimedad näevad jälle ja jalutud kõnnivad, pidalitõbised saavad puhtaks ja kurdid kuulevad ja surnud tõusevad üles ja vaestele kuulutatakse evangeeliumi 6 ja õnnis on see, kes ei pahanda ennast minu pärast!”
Karma , saatus või needus-le10. november 2021, 22:31
See on bioloogiline asi rohkem.Igas mõttes. Näiteks Rootsi kuningakojas on düsgraafia juba põlvkondi ja põlvkondi ja põlvkondi geenides. Veel pole ära läinud, vbl varsti seitse põlve täis ka.
vanaema10. november 2021, 17:52
siukseid kasvatajaid on igas lasteaias, klõbistavad oma telefonidega, lastest tea nad mõhkugi
10. november 2021, 18:01
Ei pea ju last lasteaeda viima, võid ka koju lapsehoidja palgata. Eelmises Eesti Vabariigis ei olnud lasteaedu ega hooldekodusid ning lapsed ja vanurid elasid perega koos.
10. november 2021, 19:03
Vanaema miks sinu juurde lapsi hoidma ei tuua, vaid viiakse lasteaeda? Kas sa ei tea ka lastest mõhkugi?
Selline hooletus on andestamatu11. november 2021, 09:14
Kasvataja vastutusele...kohtusse ja karistus
vanaemale11. november 2021, 11:33
kui nii tark ja osav oled, mune ise lasteaeda tööle
Kahju10. november 2021, 17:02
Palju jõudu vanematele, väga kurb lugu. Eesti kohtu poole ei soovita mingil juhul pöörduda, üksnes mõnitamine ja alandamine algab, kümneid näiteid läbi aastate, inimese elu ja tervis on selles riigis väärtusetu.
Mammu10. november 2021, 16:22
Äärmiselt kurb lugu. Lootust siiski kaotada ei maksa, sest nii väikeste laste puhul võib mõnigi asi paraneda. Uurida võiks, mida saaks teha, et olukord paraneks. Kunagi näidati üht poissi, kellel oli pärast õnnetust tulirelvaga alles vaid pool aju, aga pealtnäha täiesti normaalne laps. Elas ja toimetas nagu terve inimene. Kui kusagil maailmas keegi oskab aidata, siis vanemad kasutagu ära kõik võimalused. Küll vajalik raha ka kuidagi saadakse, on alati saadud, sest eesti inimene pole nii südametu kui mõnikord tundub. Ametnikud muidugi on, nende poolest võivad kõik ilma abita vireleda.
Ootame 10. november 2021, 19:42
kontonumbrit, millele annetada, et lapse saaks viia välismaale ravile koos emaga.
K10. november 2021, 16:02
Usk eestlaste headusesse hakkab taspidi taastuma...esimesed kommentaarid olid ikka julmad. Jube, et keegi ei võta otsest ega kaudset vastutust. Neid juhtumeid on ju Eestis üsna palju...kaevu kukkunud ja hukkunud Diana; poiss, kes kukkus ENSV ajal haigla aknast välja ning keda invaliidist isa siiani hooldab olematu raha eest jne. Mingit Covidi fondi pole mõtet luua, kuna sealt ei saa mitte keegi sentigi. See oleks vaid fondi juhtidele mõnus rahateenimise võimalus. Soovin kah perele annetuse teha.
Nii10. november 2021, 15:56
juhtub kui kasvatajatel on paremat teha kui laste järele valvata.Kedagi ei huvita mis lapsed teevad
Smartföön10. november 2021, 20:36
Küsimuste küsimus 10. november 2021, 15:37
Kuidas ta sinna liiva alla sattus , aga võib - olla suuremad kühveldasid talle liiva peale .Lapsed võivad mõnikord , kordan mõnikord olla vägagi „ brutaalsed“ . Kas keegi selle peale ei ole tulnud , äkki olid suuremad ja väiksemad kòik koos liivakastis mängimas .
10. november 2021, 16:05
Meil mängiti ka lapsepõlves matuseid ja liivasõda ning siis olid suud ja silmad liiva täis.
no10. november 2021, 18:14
ja kui olidki koos? See ei muuda ju midagi, pigem annab kinnnitust,et polnud piisavat järelvalvet
...11. november 2021, 11:36
lapsed mängisid matuseid...
Kadri10. november 2021, 14:39
Appi kui kurb on seda lugeda! Aga minu teada ka viimase aja ajuteaduse järgi (nt Sanjay Gupta “Keep sharp. How to build a better brain at any age” peaks andma ülevaate aju teadusavastustest) aju areneb ja ajurakud uuenevad pidevalt, seega lootust on! Ülivajalik oleks saada laps maailma tipparstide juurde, nagu nt sai Anatoli Arhangelski oma väga raske haigusega. Selleks koguda inimestelt annetusi ja Eesti mōistes jōukas Saku vald vōtaks normaalses riigis auasjaks vajalikud kulud tasuda, mitte vabandusi otsida. Vanematele palju jōudu! Tuleb uskuda imedesse, seda toetavad ka Mirko edusammud!
vanaema10. november 2021, 21:10
Just. Rikas Saku vald oleks juba ammugi pidanud esimesed 100 000 eurot lapse raviks eraldama. Laps sandistati ju vallale kuuluvas lasteasutuses. Elementaarne, et kahju tuleb heastadajaravikuludtasuda niipalju kui vähegi võimalik.
Arvan10. november 2021, 14:35
Kas saaks kuidagi alustada raha kohumist poisikese tervenemise toetuseks? Kui oleks fobd, ma toetaks! Mul poja sama vana ja valu on nii suur, et kisub sees. Nutma ajab. Mis veel vanemate valust arvata? Talumatu ilmselt. Kallis väuke poja, ma loodan, et sa saad täiesti terveks. Ema, isa, kui te loete seda kommentaari - ma hakkan teie pärast palvetama, et Jeesus Kristus võiks teie poja tervendada! Ärge kaotage lootust, olge tugevad!
Kahjutasu peab korvama kõik kulud kuni elu lõpuni10. november 2021, 14:15
Mitu miljonit on riik kahjutasu maksnud kannatanu perele?
Riik10. november 2021, 15:58
naerab sellise asja peale.
Est10. november 2021, 18:44
Miks riik ehk seletad lahti. Meil on vaid era lasteaiad.
Palvetame koos!10. november 2021, 13:26
Palun iga päeval mõelda Mirkost, soovitada temale paranemist ja tervist! Palvetame koos! Las laps paraneb nii palju kui on võimalik! Kui kogume raha, võib-olla vanemad leiavad ravi võimalusi ka välismaal! Ma usun, et ta saab paremaks! Loodan, et ta sööb, käib, mõtleb ise!
Modele10. november 2021, 14:06
Vajutasin kogemata sellele postitusele "teata ebasobivast kommentaarist" Soovisin "vastata" tegelikult. Vabandan. Täiesti nõus antud kommentaariga. Laste puhul peab ära kasutama kõik variandid, olenemata arstide karmist diagnoosist. Ükski laps ei pea sedasi siin ilmas kannatama ega ükski ravi ei tohi jääda raha taha. Ei saa aru inimestest, kes sellistele kommentaaridele miinuseid laovad. Isegi head ei tohi lapsele soovida ilma miinusteta. Uskumatud "inimesed".
Room10. november 2021, 13:20
Aega tagasi ei pööra, küll tuleks mõelda sellele, et tulevikus sellised õnnetused ei toimuks. Selleks peaksid kõik Eesti asteaiakasvatajad teadma , mis tegelikult toimus.. Selle õnnetuse põhjustest peaksid teadma kõik kasvatajad. Tegelikult ei tea nad midagi, sest neile pole midagi räägitud. Seega pole välistatud, et sellised õnnetused võivad teadmatusest uuesti toimuda ja see jääks juba kov-ide juhtide südametunnistusele. Selle noormehe puhul on räägitud, et tal oli kombeks liiva süüa.Pole just üliharuldane käitumine. Kui see nii oli ja kasvataja seda ei teadnud, võtaks süüdistuse kasvataj
Vw-le10. november 2021, 14:37
Kui sul on sellised kogemused, siis loodan, et tegid kasvatajale märkuse või minugi poolest teavitasid juhtkonda. Kui sa aga midagi ei teinud, pole ka ise parem! Tagant järele tänitamine ei aita väikemeest kuidagi!
10. november 2021, 15:41
Aga jah, mis siis tegelikult toimus? Kuidas sellised tagajärjed tekkisid?
mitu last 10. november 2021, 18:06
oli Vene ajal rühmas? antud lugu ei anna ikka selgust , kuidas nii tark laps sai liiva alla sattuda? (tegemist oli ju pjedestaalilegi panduga) . Seda lugu tahaks meedias , pikemalt arutelu teada - mis ikka toimus ja kuidas. Siin mõttetult süüdistajaid , kommijaid pole tarvis
10. november 2021, 13:12
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kui sul on selline kogemus10. november 2021, 13:31
siis miks sa siin klähvid ja kõiki ühe kaikaga lööd, kasvata oma last ise.
to: Vw10. november 2021, 14:52
Rühmad tehakse nii suureks kui annab. 24 last ühe õpetaja vaadata. Oma telefoni ei ole lastega õues olles kaasas.
10. november 2021, 13:11
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kiirabi10. november 2021, 13:18
saab ööpäevas väga palju väljakutseid, kas arvad , et jääbki vaid 1 väljakutse juurde elu lõpuni ? maru mõistmatud siin kõik koos täna ma vaatan . oma väljamõeldud "tarkusi" jagamas . täitsa piinlik on lugeda kui aus olla .
to 13:1110. november 2021, 14:20
et mis sa siis soovitanuks kiirabil teha?
10. november 2021, 12:52
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
aga10. november 2021, 13:07
see, et see saatus on , seda sa 3 klassi külakooli ja ainus raamat kuke-aabits tegelastele selgeks ei tee . olematu lugemus, olematu vaimsest teadlikkus, aga suured "õpetajad" koos . saatuse eest ei põgene keegi . ja karma ONGI olemas . eelmiste elude karma jne . see ei ole sõnakõlks, see ONGI olemas . meil pole pääsu sellest ei selles ega tulevates eludes .
Kahu10. november 2021, 16:43
Laps maeti lasteaias liiva alla. Keegi ei näinud . Tean oma lapselapse lasteaiast ,et kasvatajad lihtsalt jalutavad ja laste vahelisi probleeme ei lahenda . Sind võidakse lüüa selga või kuhu tahes !
Hmmm.....10. november 2021, 19:33
vale arusaam - kasvataja peab just kogu aeg ninapidi laste juures olema - see ongi tena töö
Lohakus10. november 2021, 12:38
Ei kaevanud laps seda käiku seal 5 minutiga ja seda oleks pidanud kasvataja ammu märkama.
kurb10. november 2021, 13:26
Liiguks edasi sellest "käigu teooriast". See kummutati. Jõuame teemani, et liiv maitseb nii hästi... ja kui seda liialt saab, siis tõesti võtab hinge kinni
Maarja10. november 2021, 12:36
Kõige kurvem ja valusam on kui raske õnnetus on juhtunud lapsega ja kes jääb seetõttu invaliidiks. Pole küll med.haridusega, aga arvan ka, et noorel lapsel paljud kahjustused paranevad. Soovin vanematele jõudu ja lootust. Ning väiksele poisile paranemist.
Väga Kurb10. november 2021, 12:22
kas keegi teemaga kursis rohkem, kas keegi ka vastutab juhtunu eest? Kunagi Lasnamäe lasteaias kus laps jäi mänguväljakul peadpidi redelipulkade vahele, lämbus ja suri. Mu mäletamist mööda ei vastutanud seal mitte keegi. Pigem asuti õigustama kasvatajat kellel liiga palju tööd, kes aga juhtumi ajal paraleelrühma kasvatajaga juttu vestsid. Ma leian, et kui usaldad oma väikse lapse lasteaia hoolde, siis peab keegi ka vastutama.
Juhataja kaotas töö lasteaias. Ma ei tea kas seda saab küll vastutamiseks nimetada.10. november 2021, 17:29
Üks abistaja10. november 2021, 12:10
võib olla on võimalus laps saata välismaale ravile.Tuleks avada annetuste fond.Rahvas tuleks kindlasti appi.
abistajale10. november 2021, 13:40
Inglite aeg on tulemas, seal saab annetada nii palju kui jaksad. Riigikogu ja valitsus võiks samuti annetada.
Endine annetaja10. november 2021, 15:10
Mulle jääb arusaamatuks kes on need inimesed ja kui räpane on nende hing kes siin miinuseid laovad...kas mõni miinuseladuja tahaks ka avaldada mida ta oma miinustega öelda tahab? Siin all "abistajale" on vist kas liiga sinisilmne või kergeusklik, kes paistab arvavat kuhu ja kuidas jagunevad annetuste summad??? Mina tean, uurisin asja ja väidan, kui tahate tõeliselt kedagi aidata siis ainukesena töötab otseannetus, kõik muud on äralahjendatud lobi kus sihtmärk saab leeme ja asjatajad koore.
Maire10. november 2021, 18:57
Juhtunut enam ei saa muuta. Olen nõus, nüüd tuleb teha kõik selleks, et laps saaka head taastusravi ja kaasaekse meditsiini võimalisi.
Maarja10. november 2021, 19:59
to Endine annetaja: Mõtlesin ka just, kes on need miinuste panijad heade soovide juures. Ma arvan, et nad on väga haiged inimesed. Tunnen kaasa.
Vcf10. november 2021, 20:43
Eesti ju saama miljardi Euroopast, et koroona kahjudega toime tulla aga meie rahvas ei näe seda, kuna reform jagab selle rikkuritele.
Lapsevanem10. november 2021, 11:51
1. milleks õpetajad ja rühmatädid, kui 12 lapsel ei suuda silma peal hoida? 2. millega tegelesid teiste rühmade õpetada-tädid, et nemad ka ei märganud ohtu? 3. kuidas vald ei suuda võtta vastutust oma töötaja apsaka eest? 4. meie sotsiaalsüsteem on ikka silme alt ära ja annaks jumal et enam meelde tuletama ei peaks. 5. lapse aju on kasvav ja arenev, 50%tõenäosusega osa elutähtsaid funktsioone taastub - peab ikka laulma, rääkima ja tegelema lapsega ning füüsiliselt arendama nii palju kui võimalik. Edu kogu perele!
vanaema ja koolis õps 10. november 2021, 13:09
Ma vaatan kuidas hommikul läheb ,,kasvataja - õpetaja ,, tööle , käed laiali 120 kg ikkagi turjal , vaevalt liigub - lohistab end lasteaeda ja päeval , kui rühmaga õues ,siis taburett kaasas ja istub seal ,ei ta teagi mis lapsed mõni meeter kaugemal teevad , või kus jooksevad ...see kõik ühes maakonnas toimub ... :-(((
Kogume raha10. november 2021, 11:31
Kas keegi teab vanemate panga andmed??? Soovin annetus teha. Arvan, et paljud soovivad. Vähemalt nii lapsele ja vanematele aidata.
K10. november 2021, 11:37
Nõus kah annetama!!!!
Pisarakiskuja10. november 2021, 11:14
Muidugi peavad vanemad oma haigeid lapsi kodus hoidma nagu ka lapsed oma puudega vanureid kodus hooldama, see on normaalne.... aga mis siis juhtub, kui hooldajad ise juhtuvad kunagi haigestuma, lahutama, surema? Kõiksugu juhtumid tuleb läbi mõelda, õnnetusi juhtub nii kodudes kui väljas. Ma ei ole lasteaednik, olen 10 aastat halvatu hooldaja, muud eraelu mul polegi. Emotsioonid lahjenevad aja jooksul.
A10. november 2021, 11:04
Maksad ca 100 euri kuus kohatasu ja söögiraha ja osaled karmis loteriis, kus ei tea millise õpetaja rühma laps satub- on häid ja südamlikke professionaalseid tädisid, samas on ka nõukakooliga rasvunud mammisid, kes enamus aega omavahel mehi kiruvad ja niisama pläkutavad ja verinoori tibinaid, kes ninapidi koguaeg nutis vahivad ja enamuse tähelepanu sotsmeediale pühendavad. Leidub ka neid, kes lapsi tutistavad ja sõimavad. Aga on ka väga toredaid õpetajaid, täiesti loterii. Kahjuks jube kalliste piletitega, olgu seevrahaliselt või lapsele moraalselt (mõnel juhul ka füüsiliselt paraku).
Arvan nii10. november 2021, 20:27
Oled ennast hästi kirjeldanud, tubli! Jah, tõesti on nii, aga eitea kes valmistab lapsed kooliks ette, teeb liikumis ja muusikatunnid, viib läbi projektiõppe, teeb robootikat ja ehitab legoklotsidest? Või mis?
Tean täpselt10. november 2021, 20:31
Hoidjale maksad 70 euri päeva eest. Palju sinna 100 sisse ikka mahub: õppevahendid, mängud ja mänguasjad, toasoe, voodipesu .... oh neid asju on palju.
Hericium 10. november 2021, 10:43
Tegelikult ajurakud taastuvad 100%. Aga seda ei tohi öelda,Pharma ja arstid saavad pahaseks.
A. 10. november 2021, 11:09
Selles vanuses on lootust küll. Vabematel kahtlemata raske.
teoreetikutele10. november 2021, 14:58
mis otsast see "pharmale" kasulik on, kui inimene suutmatult voodis lebab?? neil on vaja, et inimesed elaksid pikalt ja täisväärtuslikult, et siis vanuritele vererõhuravimeid müüa. voodisse naelutatu ei too sulle midagi sisse OK, ole vandenõuteoreetik, kui tahad, aga palun vähemalt mõistusega asja juures
Pisarakiskuja10. november 2021, 10:29
Raske juhus igatpidi, kui vanemad enam ei suuda, siis on laste jaoks ka hooldekodud, saab külastada nagu lamajate vanade hooldekodusid. Puudega inimesi on igas vanuses, kes sündides, kes elu jooksul saadud puudega, see pole mingi imeasi. Hooldekodudes töötavad ka inimesed, mitte koletised nagu ajakirjanikukesed tihti püüavad esitleda.
S10. november 2021, 10:39
Mitte ükski normaalne ema ja isa ei anna oma last hooldekodusse, sest nii oleks kergem. Normaalne oleks, et riik palkaks sellele perele abi. See on vähim, mida EV peaks tegema.
10. november 2021, 10:44
Me juba nägime, mis juhtus lasteaias, keegi ei vaata lapsi. Kes garanteerib, et hooldekodus lapsega midagi ei juhtu? Üleüldse, kes selle jama eest vastutab?
Mall10. november 2021, 10:14
Normaalses riigis saaks vanem miljoneid valurahaks ning selle eest saaks palgata parimat hooldust lapsele. Eestis peaks ära kaduma see komme, et kasvatajad on koos ja lihtsalt pläkutavad. Minu laps käis lasteaias väljaspool Eestit ning kasvatajad olid alati lastega ning omavahel jagati vaid lapsi puudutavat infot. See, et Eestis keegi mitte millegi eest ei vastuta, on teada.
kaugel on alati elu ilusam10. november 2021, 10:29
muru rohelisem, ja seal ei ole ühtegi juhtumit, naer saalinurgast
10. november 2021, 10:34
ema võiks kaevata euroopa inimõiguse õnetuse puhul valu raha peab saama
Jaa jaa10. november 2021, 12:42
Normaalses riigis? Mine vaata maakarti ja siis mõtle, kuidas kuskil maailmas elatakse.
Mihkel10. november 2021, 10:07
Maailmas on juhtunud imesid annaks jumal, et lapsel tuleks tervis tagasi. Ei näe me süüdlaste hinge ja millega karma neid õnnistab. Vanematele jaksu ja armastust!
noh10. november 2021, 10:17
milleks otsida kohe, et keegi peab süüdi olema. Keegi toppis talle vägisi liivasuhu? Ka vanemate juuresolekul võiks vabalt juhtuda, kui vanem korra pea eemale pöörab. Õnnetusi ikka juhtub. PS! ma tegelikult õnnetuse asjaolusid ei tea, kellegi tuttav pole ja elan teises Eesti otsas.
Kai10. november 2021, 10:33
Kuidas pole süüdi? Kasvatajate asi on ju lastel silma peal hoida. Juhtkonna asi on organiseerida tööd nii, et lastel oleks turvaline mängida. Kujuta nüüd ette, et see oleks sinu laps. Hommikul viid lapse aega ja õhtuks on sinu laps invaliid. Et siis nii ütledki, et mis seal ikka. Ikka juhtub.
noh10. november 2021, 11:12
võibolla ajasid kasvatajad omavahel juttu või istusid nutis, aga võibolla lahutasid just kaklema läinud lapsi või lohutasid parajasti kedagi, kes põlve lõhki kukkunud. Võibolla siis peaks neid lapsi süüdistama ja neile halba karmat soovima? Me ju ei tea seda, et saaks kellegile kohe näpuga näidata.
Nohile10. november 2021, 11:33
Nagu sai üteldud, juhtkonna asi on tagada nii, et tagada lastele turvaline mängimine ja kasvatajate asi lastel silm peal hoida. Ju siis on tööl vähe kasvatajaid. Selliseid asju ei tohi juhtuda ja kui juhtub, on see ilmselgelt kasvatajate hooletus ja see on fakt. Mitte miski ei õigusta seda, kui lastega midagi kasvatajate silme all juhtub.
noh10. november 2021, 12:47
hmm, õnnetuste võimaluse elimineerimiseks võib välja pingid panna, kus lapsed kõik aeg istuvad. Või liivakastid ja muud kohad kust lapsed saaks endale miskid kõrva-ninna-suhu toppida eemaldada. Või siis iga lapse kohta 1 kasvataja või ei lubakski lapsi välja... jah võimalusi on palju.
To noh10. november 2021, 13:33
Kasvataja ei kontrollinud mida liivakastis tehakse vaid jälgis lapsi aegajalt distantsilt. kasvataja rikkus hoolsuskohustust. Nii on prokurör öelnud.
noh10. november 2021, 16:04
ju siis Jumal ka ei hoidnud. Mitte et ise lubaks oma lapsel, aga siin külavahel mõni laseb oma sama vanal lapsel pimedas ringi jalutada a auto teedel. Tõe peaks välja selgitama, aga enda vaimse tervise huvides peaks keskenduma probleemi lahendusele mitte kellegi igal võimalusel süüdistamisele. Seda massihüsteeriat ja üksteise süüdistamist on üldse maru palju tekkinud viimasel ajal Eestis.
WWW10. november 2021, 09:41
Nii kahju,Jumal andku jõudu vanematele.
Ja10. november 2021, 09:48
mitte keegi ei vastuta mitte millegi eest
Vastutab asutus ja proff kes oli makstud, et last hoida10. november 2021, 10:20
seega lasteaed, vald (kui oli valla lasteaed), kasvataja