Vanemlus

EMA PIHTIMUS: „Süda tilgub verd. Kuidas ma seletan lastele, et nende jõuluvanal ei ole raha?“ (10)

LISA KOMMENTAAR

üksikema laps12. detsember 2021, 23:58
Aga seda sa, kallis üksikema, oma lastele räägidki, et raha ei ole. Ja kui nad on mõistmiseks liiga pisikesed, on nad õnnelikud ka piparkoogi üle. Kui ei ole, siis hakka ise mõistlikuks lapsevanemaks, ära valeta oma lastele olukorra tõsiduse üle ja lase neil teie elu tegelikkusest aru saada. Minu emal polnud 70ndatel suurt midagi nääride ajal mulle kui koolieelikule kinkida - ometi ma ei mäleta, et minu näärirõõm oleks olnud olematu. Ma teadsin, et lood on nii, nagu need on. Ole hea ema ja ära püüa olla keegi teine. Mida arvavad teie kingitustest võõrad inimesed, on jumalast savi!
Teised on ikka targemad nõuandjad10. detsember 2021, 20:45
Iga kehvemal järjel oleva pere lugu on erinev ja kommenteerijatele mitte mõistetav. Laste asjad, millel natuke rohkem kvaliteeti, ongi kallid, ka mänguasjad ja raamatud. Kas just lapsed alati nõuavad, aga vähemalt väga soovivad. Omal ajal polnud midagi saada, olid probleemid, nüüd on, aga on majanduslikud raskused. Enne jõule võiks sellise pahatahtliku osatamise endale jätta. Ei ole kõigile jõulud alati rõõmsad. Aga praegu ongi kahjuks marketd ainult supersuurusega ja jõuludeks tühja-tähja pole ka mõtet kinkida.
Lea10. detsember 2021, 16:37
Kahju kui jõulud seisnevad ainult kallites kinkides, suurtes supermarketites, uhketes reklaamides jne.
Kai10. detsember 2021, 16:35
Laste nõudmised ongi aasta aastalt ainult suurenenud, aga seda tänu vanematele, kes on laste nõudmistele vastu tulnud ja aina kallimaid kinke teinud. Ka odavamaid kinke on võimalus teha ja kui laps peale kingi saamist jonnib, et kink ei meeldi, tuleb öelda, et jõuluvana siis järgmine aasta enam ei tulegi.
ma tahtsin miljardit mitte piljardit 10. detsember 2021, 13:44
ma tahan jõuludeks mercedes maybachi
Kõik on siin vale10. detsember 2021, 13:16
Kõik need on valed artiklid, nii vaesed ka meie emad pole, et jõuluajal pole mingisusgust raha, see ei ole ju II maailmasõja järgne aeg.
k10. detsember 2021, 13:04
alles oli artiklid üksik emadest, kes terve aasta veidi kõrvale panid, et jõuludeks üht teist lubada. Ausalt neid, kes ise ka pingutavad tahaks ma ka aidata. Nüüd tundub, et detsembris on alles üllatus, et jõulud tulevad. Ja kui kui kalleid kinke lapsed siis üldse tahavad, mees pidi ju Soomes töötama, aga temal ka selleks raha ei piisa?
Teeline10. detsember 2021, 17:14
Lugemisoskus sul ilmselt on, aga loetust arusaamisega tekib raskusi. "Kuigi Kirke laste isa toetab perekonda, on ka tema rahalised vahendid piiratud."
Elsa 10. detsember 2021, 12:34
Lastele tuleb eelkõige rääkida jõulude kristlikust tähendusest ja et jõulude tähendus ei olene kinkide suurusest. Tuleb öelda, et kuna jõulude ajal peetakse paljusid tuttavaid meeles, et siis tehaksegi väikeseid kingitusi. Sünnipäevaks tehakse ühele inimesele kingitus ja siis saab suurema ja kallima kingi teha. Rikkuritest vanemad lubavad oma lastele kõike tihtipeale kompenseerides seda ajapuudusega tegelikult lastega midagi reaalselt koos teha, mängida lauamänge, minna Eestimaa loodusesse jalutama ja ehk jätkub siiski veidi raha, et koos lastega piparkooke küpsetada.
talvine pööripäev10. detsember 2021, 13:45
jõulud on vana eestlaste pyha mille kristlased ära kaaperdasid