ROHKEM KÕRVALMÕJUSID: Asendusvaktsiinid on täpselt sama ohutud, aga paar päeva kestvaid kõrvalmõjusid võib esineda rohkem.

Foto: Vida Press
Beebi
9. detsember 2021, 11:37

Täiendatud

KOBARKÄKK JÄTKUB! Kas beebid said terviseameti põrandaküttega külmlaos hävinud vaktsiinidele viletsamad asendused? Pereisa: laps röökis nutta terve öö (19)

„Süsti teinud pereõde muidugi hoiatas juba enne, et vaktsiinide kõrvalmõjud võivad olla tavapärasest tugevamad – kuna „õige“ kraam läks jaanipäeval hapuks, tuli kärmelt leida asendusravimid ja leppida sellega, mis oli lühikese etteteatamisega saada,“ sõnab üheksakuuse beebi isa. Kas tõesti on nii, et väikelastele süstitakse terviseameti põrandaküttega külmlaos hävinud vaktsiinide asemel viletsamat kraami? Millal saabub õige vaktsiin ja mida praegu üldse kasutakse? Tervisameti sõnul on kõik Eestis väikelastele kasutusel olevad vaktsiinid ohutuse ja efektiivsuse poolest võrdsed.

„Terviseamet võiks saada aasta uudissõna tiitli, sest nende jaaniaegne „kobarkäkk“ häirib elu praeguseni. Neist annetamiseks mõeldud AstraZeneca koroonavaktsiinidest on kõigil juba sügavalt kama, aga nad lasid oma ladudes hapuks minna ju ka teistel rohtudel, mille mõju on ikka veel tunda,“ on üheksakuuse pisipoja isa nördinud.

Edasi lugemiseks: