Eesti uudised

Gümnasist elust autismiga: „Pean väikese õrna deemoniga enda sees võitlust” (8)

LISA KOMMENTAAR

4. aprill 2022, 15:34
Tavainimeste peas on tensorprotessor, mis toimib alateadliku otsus-maatriksi järgi, kus puudub dokumenteeriud protseduraalne loogika. Seda käitumisprotsessorit on treenitud katse-eksituse meetodid ja tulemus on kiire ja "loogikavaba" matriks, mida ASD inimestel lihtsalt pole. Autisti peas on võimas loogika protsessor, mida on kerge ülekoormata NT inimeste tensorprotsessori simuleerimisega - see on lootusetu. Autistid jäägu sinna, kus loogika toimib ja ärgu häirigu end ebaloogilistes NT inimestega ega koomaku end sooviga neid jäljendada-mõista!
4. aprill 2022, 15:34
NT-inimeste peas on tensorprotessor, mis toimib alateadliku otsus-maatriksi järgi, kus puudub dokumenteeriud protseduraalne loogika. Seda käitumisprotsessorit on treenitud katse-eksituse meetodid ja tulemus on kiire ja "loogikavaba" matriks, mida ASD inimestel lihtsalt pole. Autisti peas on võimas loogika protsessor, mida on kerge ülekoormata NT inimeste tensorprotsessori simuleerimisega - see on lootusetu. Autistid jäägu sinna, kus loogika toimib ja ärgu häirigu end ebaloogilistes NT inimestega ega koomaku end sooviga neid jäljendada-mõista!
4. aprill 2022, 15:33
NT-inimeste peas on tensorprotessor, mis toimib alateadliku otsus-maatriksi järgi, kus puudub dokumenteeriud protseduraalne loogika. Sarnaselt näotuvastus AI-lahendusega on seda treenitud katse-eksituse meetodid. Tulemus on kiire ja loogikavaba matriks, mida ASD inimestel lihtsalt pole, nagu pimedal pole nägemist. Autisti peas on võimas loogika protsessor, mida on kerge ülekoormata NT inimeste tensorprotsessori simuleerimisega - see on lootusetu. Autistid jäägu sinna, kus loogika toimib ja ärgu häirigu end ebaloogilistes NT inimestega ega koomaku end sooviga neid jäljendada-mõista!
4. aprill 2022, 15:32
NT-inimeste peas on tensorprotessor, mis toimib alateadliku otsus-maatriksi järgi, kus puudub dokumenteeriud protseduraalne loogika. Sarnaselt näotuvastus AI-lahendusega on seda treenitud katse-eksituse meetodid. Tulemus on kiire ja loogikavaba matriks, mida ASD inimestel lihtsalt pole, nagu pimedal pole nägemist. Autisti peas on seevastu võimas loogika protsessor, mida on kerge ülekoormata NT inimeste tensorprotsessori simuleerimisega - see on lootusetu. ASD jäägu sinna, kus loogika toimib ja ärgu häirigu end ebaloogilistes NT inimestega ega koomaku end sooviga neid jäljendada-mõista!
3. aprill 2022, 07:23
Autismil on väga lai spekter, sellega seoses on iga lugu erinev. Mida rohkem on üldist informatsiooni, seda paremini saab sellest diagnoosist aru, vähemalt need, kes soovivad aru saada.
Kristiina2. aprill 2022, 22:14
Mina ei võitle. Olen nagu olen. Terved peavad mõnitamise jätma,eriti kui ma mainin oma diagnoosi. 35ne olen. Kahjutud eripärad leppimise koht.
to allekõrs3. aprill 2022, 08:11
kui käitud koguaeg kui maailmanaba ja arvad, et teised peaksid sind su puude pärast kummardama, siis annan ma vihje -inimestele ei meeldi niimoodi käituvad inimesed. Ma tean näiteks paari autismi spektri häirega programmeerijat, pole kunagi kuulnud, et keegi neile midagi halvasti ütleks.
Jr4. aprill 2022, 08:18
Autist vajab kindlat rütmi ja reegleid. Aga mitte pealsurutud reegleid ja karmi protseduuri, vaid täpset arusaama, millest ka kõik teised kinni peavad. Tegelikult see pole mingi "puude kummardamine," vaid elementaarne korrektsus, mille rikkumise teised inimesed lihtsalt alla neelavad. Aga autistil ajavad sellised rikkumised rütmi sassi.