Eesti uudised

PINGEREAD | MIDA GÜMNAASIUMID SUUDAVAD: kuhu sisse astunud nutikas laps teeb lõpueksamid oodatust kehvemini? Kus aitavad õpetajad lastel oma võimetest viimast võtta? (6)

LISA KOMMENTAAR

Üks mõte25. mai 2022, 08:44
Selles valemis on üks oluline viga: nimelt ei arvestata, et põhikooli lõputunnistuse hinded ei ole standardiseeritud nii, nagu riigieksam seda võimaldab. Ühe põhikoolo hinne 3 ja teise 5 on sageli samaväärsed. Sellele tuginedes teha järeldusi ja näpuga näidata gümnaasiumiõpetajatele on ebaõiglane. Klikimagnetiks on selline uudis muidugi sobiv.
Edekabel22. mai 2022, 17:34
Tegelikult on ikka arusaamatu see. Mis siis muutunud on? Eliitkoolid on ikka edetabeli tipus, kuigi kahtlane, et sinna gümnaasiumiossa kolmelisi konkursiga sisse võetaksegi. Kas siis viielistest saavad seitsmelised või milles see kooli pingutus väljendub? Kui viieline jääb viieliseks, siis kooli panus on 0 ja kui viieline käib alla, siis kool üldse ei pingutanud? Ja miks just riigieksamid seda kõike näitavad. Jälle üks edetabel, mis ei näita mitte midagi.
Kristiina22. mai 2022, 00:57
Ma loodan,et see pilt on eelmisest aastast. Koolides on mask kõige mõttetum sest lastele ei tee viirus midagi hullemat kui gripp ja kasuks sügisel immuunsuse näol.
hmm25. mai 2022, 09:38
mis selle kommentaari point oli? Maske kanti nii nn eliit kui tavakoolides.
Kristiina22. mai 2022, 00:57
Ma loodan,et see pilt on eelmisest aastast. Koolides on mask kõige mõttetum sest lastele ei tee viirus midagi hullemat kui gripp ja kasuks sügisel immuunsuse näol.
eliitkoolide saavad hakkama keskmise öpetajatega21. mai 2022, 21:50
Kui valida välja parima öpilased siis on ilmslet ka löpetajad parimad. Vördle kasvöi kartulisaagiga, kui on hea seeme siis saad hea saagai. Kui nüüd juhtub, et öpilase eeldused pole nii head, siis ilmslet eliitkooli ei saa, aga kui sattub tugevate öpetajatega "tavakooli" siis annab see noorele vajaliku edukaks eluks just tema jaoks optimaalsel tasemel, ja seltskonnas. Nii et mötleme korraks enne kui pressime oma lapsi eliitkoolidesse.