Eesti uudised

ÕL VIDEO | KOLMAS LAPS TÄNU LASTETOETUSE TÕUSULE? Emad vastavad, mida nad perehüvitiste muutmise eelnõust arvavad (8)

LISA KOMMENTAAR

mees10. juuni 2022, 19:27
Ei huvita, mida geenirikkega ja sotsiopaadi tunnustega eestlannad sünnitamisest arvavad.
Malle Kobin10. juuni 2022, 13:01
Millegipärast minu esimene kommentaar ei salvestunud...nimelt, olen 5+3 lapse ema ja 13 lapselapse vanaema. Kui sündis perre 4-s laps, aastal 1985. aastal, oli lastetoetus 4.- (neli) rubla kuus. Põgenesin selle raha eest, kuni postiljon ütles, et kui ta seda raha mulle üle ei saa anda, käest-kätte ja allkirja vastu, siis ta lastakse töölt lahti, isegi pereisa kätte ei tohtinud maksta...no ma siis võtsin vastu...
Hmm10. juuni 2022, 12:28
Üks emme räägib, et riigi poolt makstava toetusega võiks tema laps kunagi osta oma esimese auto🤔. Vot just sellise mõtteviisiga pere ei peaks saama mitte sentigi. Riik ei pea ostma kellegile autot. See toetus oleks siiski selleks, et laps saaks reaalajas kõhu täis, käia huviringides jne.
Toetus10. juuni 2022, 12:25
Laste toetamine peab olema vajaduspõhine. Toetama peaks huviharidust. Siit lugedes selgesõnaliselt tahetakse laste ülalpidamise kulusid. Unustatakse, et riik (st mina -maksumaksja) on juba toeks teie unistustele suurest perest. Toetama peaks rohkem puuetega laste peresid - see on juba hädavajaduspõhine, et lapsed saaksid hoitud, ravikulud kaetud, transpordi mured murtud. Toidu ja riided peavad pered ikka ise tagama. Pole vaja arvutada kui palju selle või tolle toetuse raha eest saab osta leiba-saia. Sellega me oleme ju arvestanud enne järjelkordse lapse muretsemist.
Väga õige10. juuni 2022, 12:49
üks ema justnimelt mainiski, et lasteriided on nii kallid ja toetus on vajalik. Täpselt sama mõtteviisiga tunduvad olevat ka need selle rahaliselt väga kuluka, ilma katteallikateta, eelnõu läbisurujad. Kuna sellise mõtteviisiga on keskerakonna valijad. Eriti keskerakonna, isamaa omades kahtlen, nemad peaksid olema liberaalse majanduse pooldajad.
Malle Kobin10. juuni 2022, 11:28
5-e aasta pärast sündis perre viies laps, seda augustikuu lõpus ja viielapselise pere toetus oli 6 (kuus) rubla ühes kalendrikuus. seda raha sain 4 kuud, siis oli aastavahetus ja mingeid toetusi enam ei makstud. Miskil ajal siiski hakati jälle maksma, aga meie perre pole ükski laps sündinud selleks, et saada raha, saada toetusi, kõikidest on kasvanud tublid ja töökad inimesed. Kui esimesed kasulapsed võtsin, aastal 1999, august, ka siis ei makstud mingeid riiklikke kasupere toetusi. Vaid Tallinna linn maksis oma eelarvest. Ka kasulapsi pole meie perre võetud raha saamise eesmärgil...
Miks11. juuni 2022, 13:12
Miks me toome võrdluseks nõuka või paarikümne aasta tagust aega???? Riik ja inimesed arenevad! Kiviajal ei saanud keegi lapsetoetust ja mammutid olid ilma kvoodita!!
Malle Kobin10. juuni 2022, 11:22
...ei hakka siin teiste arvamuste üle mõtisklema, mul on oma arvamus. Olen 5+3 lapse ema, 5 bioloogilist ja 3 kasulast, kellel kokku minu jaoks 13 lapselast. Kui mulle sündis 1985.aastal neljas laps, hakkasin saama lastetoetust 4 (neli) rubla kuus. Selle raha pidi postiljon mulle isiklikult sularahas allkirja vastu üle andma. ma põgenesin selle toetuse eest. Kui olin suutnud üle poole aasta seda raha vältida, ütles postiljon mulle lõpuks, et kui ta seda raha üle anda ei saa, siis ta lastakse töölt lahti. no mis teha, seda ma küll ei tahtnud ja püüdsin nn. pensipäeval kodus olla.