Avalikus kohas rinnaga imetamine kütab taas kirgi. Arhiivifoto.

Foto: Unsplash
Beebi
3. august 2022, 10:45

Teemaveebi Laps toimetaja kolumn

AVALIK IMETAMINE ON RÕVE ISIKSUSEHÄIRE? Inimesi ajab marru kõige loomulikum asi maailmas (6)

Mul on kõht tühi, ma söön. Vahet pole, kas käigu pealt või kodus söögilaua taga. Nii mõnigi sööb kassajärjekorras või autoroolis. Kui beebil on kõht tühi ja ema talle rinda annab, peab ta pagema üksi pimedasse ruumi, et jumala eest keegi ei arvaks, et ta oma rindu eksponeerib.

„Noortel emadel on nii tihe graafik, et peab imikule rinda andma iga hetk ja sekund, kus ta ka ei asuks? See peab olema ikkagi mingi isiksusehäire. Kas mees peaks „kellad“ pükstest välja tõstma näiteks ühistranspordis või kohvikus, kui sügelushoog tuleb? Vaevalt küll,“ kirjutas üks meesisik sotsiaalmeedias.

On augustikuu esimene nädal ja ühtlasi tähistatakse rinnaga toitmise nädalat. Maailma Terviseorganisatsioon soovitab last esimesed kuus kuud ainult rinnapiimaga toita ja jätkata seda ka teisel eluaastal – ehk mida kauem laps rinnapiima saab, seda parem. Muidugi, on erinevaid põhjuseid, miks emad rinnaga last toita ei saa, aga mu fookus on täna mujal – teatud ühiskonnagrupi suhtumisel, nagu oleks avalik imetamine midagi sama sündsusetut kui keset tänavat palja peega punnitamine.

Edasi lugemiseks: