Eesti uudised

TABEL | AITAME JÄRELE VÕI PANEME KINNI? Mida teha enam kui saja põhikooliga, mille vilistlastest vaid vähesed jõuavad keskhariduseni? (20)

LISA KOMMENTAAR

Kaasav haridus9. september 2022, 11:47
Loomulikult ei suuda kõik eripäradega õpilased omandada keskharidust
minu arvates11. september 2022, 11:30
on isegi liiast anda eestlastele põhiharidus , see ei ole kunagi head toonud
Kool vajab kuulekaid õpilasi8. september 2022, 15:54
Mida roosam kool, seda parem.
Lapsevanemale, kelle laps on röövel16. september 2022, 14:15
Austav suhtumine kaasõpilastesse, vanematesse inimestesse, sealhulgas õpetajatesse ei tähenda kuulekust vaid oskust käituda avalikus ruumis ja lugupidamist oma kaaskodanikesse!
pessimist8. september 2022, 15:09
Minagi pakkisin peale 8-dat klassi asjad ja läksin ametit õppima. Ei ütleks et see lisa (sellel ajal 3 aastat) oleksid midagi juurde andnud. Pole selle keskharidusega miskit peale hakata (sama ka kõrgharidusega) kui kätega midagi kasulikku ei oska teha. Praegu saavad kõik kuidagi kõrghariduse kätte aga enamus neist ei oska oma kätega miskit teha peale telefoni ja arvuti näppimise. Õpetage tööd tegema, ilma selleta ei kesta inimkond kaua.
Kiki8. september 2022, 15:15
Paljud kutse erialad annavad ka keskhariduse. NB! kui kõik ainult sinu kiidetud tööd oskaks teha, siis sa siin kommida ei saaks. Poleks arvutit ega internetti välja mõeldudki.
Ullikese õigustus16. september 2022, 14:16
Aga ära vingu siis, et palk on väike või kui sind keegi ei võta oskusid vajava ameti peale.
delikaatsus8. september 2022, 14:40
Õpetaja ütleb, et niipea,kui ta selja keerab, räägivad õpilased "erinevates keeltes". Kas pi-keeles, mustlaskeeles, esperantos? Kas nii raske on välja öelda sõna "vene"? Kui lapse emakeel on vene keel, siis pole selles midagi halba, nagu kas siis, kui lapse emakeel on poola või heebrea keel. Samas, jah. olen olnjhd keelelaagrikasvataja ning kui seal oli 2 vene last, siis rääkisid nad meie pingutustest hoolimata omavahel vene keeles ja aina korrutasid meile "perevedii!" Ise vabatahtlikult laagrisse eesti keelt õppima tulnud
Haridusametnikud võiksid aru saada8. september 2022, 14:37
Gümnaasiumisse peavad minema umbes pooled põhikooli lõpetajad, ainult need, kellel on akadeemilised eeldused ja motivatsioon ülikooli minekuks. Miks peaks koolitama tuhandete viisi keskharidusega ilma ametita töötuid? See teine pool põhikooli lõpetajatest, kes ei soovi minna ülikooli või kelle võimed ei ei luba, peavad saama korraliku konkurentsivõimelise ametiõppe ja lõpetada tuleb sellise mentaliteedi külvamine, et see, kes ei saa ülikooli, on luuser. Oma ametis hea ja kompetentne ametimees- või naine on tuhat korda rohkem väärt ja väärib tunnustust kui keskharidusega töötu projektijuht.
mhm8. september 2022, 15:58
Meil ei ole vaja nii neid kõrgharidusega töötuid projektijuhte ega filosoofe samas pole vaja ka lõputult küünetehnikuid. Minu arust pole vahet, kus sa oma ameti omandad peaasi, et ise oled õnnelik, oled selles hea ja vast on kellelegi teisele ka kasulik. NB! Mul on magister (kõrgharidus on minu erialal küll väga kasulik, aga magister lisaks bakale oli rohkem oma lõbuks.)
mhm8. september 2022, 15:59
Meil ei ole vaja nii neid kõrgharidusega töötuid projektijuhte ega filosoofe samas pole vaja ka lõputult küünetehnikuid. Minu arust pole vahet, kus sa oma ameti omandad peaasi, et ise oled õnnelik, oled selles hea ja vast on kellelegi teisele ka kasulik. NB! Mul on magister (kõrgharidus on minu erialal küll väga kasulik, aga magister lisaks bakale oli rohkem oma lõbuks.)
Anti8. september 2022, 12:48
Sandra Haugase arvates on eliitkoolid probleem. Minu arvates on Sandra Haugas probleem. Sest ta ei saa aru, et muretseda ei tasu mitte nende pärast, kes toime tulevad, vaid nende pärast, kes ei tule. Kas paari katsetega kooli sulgemise järel hüppab igas koolis tase lakke, Sandra? Ei hüppa. Kahju, kui sa seda ei mõista. Eks ideoloogilise töötajana ei saagi muud kirjutada
Anti Vaimuvaesele8. september 2022, 13:38
Usin põllumees suurendab saaki ja aitab ikka madalamaid taimi sellega järele, et rohib tugevamad ja saagikamad taimed välja... Veidi tobu.
naljakoht8. september 2022, 12:33
Õpilastele ei saa haridust anda, kui nad seda ei võta! Iseenesest ei kleepu tarkus külge nagu vihaleht saunas, kuigi haridusjuhid loodavad, et ehk põhihariduseni veavad laisad ja loll.id ikka välja, kui õps paneb kahe asemel halastuskolme. Kui aga aeg keskooli minna, selgub tegelikkus. Ja mis siis -- las lähevad kutsekooli, õpivad ausa ameti.
tähtis mõte8. september 2022, 11:58
kas anda põhiharidus pooltele eestlastele ning gümnaasiumi haridus vast ainult 10 % le
Mõttetu olend8. september 2022, 13:16
Nii tähtsale mõttele saab tulla mingi küla ullikene, kes püüab nüüd oma saamatust lapse kasvatamisel kooli ja riigi kaela lükata!
12353548. september 2022, 11:55
kas eesmärgiks on keskhairdus? kõrgharidus? õnneli ja omadega toime tulev laps? vms? mis on prioriteet. kui kooli edukuse määrajaks on haridustee jätkamine, siis miks hariduses üldiselt hinnatakse edukust palganumbri põhjal?
Vaatleja8. september 2022, 12:24
Hea on olla kõrgharidusega koristaja kusagil eoroopas.
to Vaatleja8. september 2022, 17:53
kas sa oled Euroopas koristaja või jäi kõrgharidus omandamata? Minul ja mu sõpradel on kõrgharidusega hea elu ka Eestis ja me pole isegi poliitikud ja keegi vist ka ühtegi parteisse ei kuulu. Oma saamatuses ei pea kogu aeg teisi süüdistama.
e.9. september 2022, 09:42
Kõrgharidusega Eestis on nii, et kes seda omab, selle palk on sadu eurosid kõrgem kui täpselt sama tööd tegeval kõrghariduseta inimesel (ma ei räägi erasektorist vaid (pool)riiklikest arvutiklõbistajatest). Kusjuures valdkonnal, mis ülikoolis omandati, pole töölevõtmisel ega palgakõrgendusel vähimatki tähtsust. Diplom = induligents. Mis tundub veider, sest tänapäeva kõrgharitustõend/induligents ei garanteeri isegi kirjaoskust, hädapärasest silmaringist ja lahtisest mõistusest rääkimata.