Uudised

ABI ON OLEMAS: kuhu pöörduda, kui laps vägivallatseb? „Noomimine ja karistamine suurendavad probleeme veelgi.“ (13)

LISA KOMMENTAAR

isa30. oktoober 2022, 15:15
kui mu laps vägivallatseb, on ainus asi, mis mõjub, keretäis koos selgitusega - miks. mina sain emalt nähvakud mööda sääri hilisema selgitusega - miks.jäi siiamaani meelde. olin siis 12 aastane.
Erlend28. oktoober 2022, 14:27
Nimetatakse pensionäri "ülalpeetavaks".
Erlend28. oktoober 2022, 14:27
Kui praegu vaadelda õpetajate või muude lastega töötajate palka, siis ei ütleks, et need on imeväikesed - võrdleme 1990. aastatega. Põhjus on lastes. Neile kehtivad põhjendamatud toetused (muidugi pole need suured, ent küsitav on suurem toetus alates kolmandast - kas kujutame ette päeva, mil asetame toidu lauale vaid vanuselt kolmandale ja neljandale lapsele, jättes ilma esimese ja teise, öeldes neile, et "teie toetus on selleks kuuks ära söödud, ülejäänute oma veel jätkub"). Lastetu või vähelapseline tööinimene maksab kinni võõraste voodirõõmud ja lõhkumised ning kooliskäimised, siis nimetata
Erlend28. oktoober 2022, 13:32
Ei tule selliseid tegusid mõista. Nimelt karistada, ja sealjuures väga alandaval moel. Niisuguste enesehinnang on juba liialt kõrge.
makarengo28. oktoober 2022, 12:05
nii et tulem on las laps teeb kurja teiste inimeste rahu, tervise arvelt, meie ainult noustame ja moistame. padulollide maailm on see sotsiaaltadide eriala, mingeid reaalseid lahendusi pole aga riik aina maksab susteemi eest.
...MakarenKo...30. oktoober 2022, 15:23
võib ju venelasi vihata, kõige selle s'ta eest mis nad meie vanuritega tegid, aga nimed võiks ikka õigesti kirjutada, eriti kui veel on Ukraina juurtega nimi.
Pehmondus - rõve28. oktoober 2022, 11:58
Kas võiks lõpetada sellise pehmojutu ajamise ja avaldamise? On olemas hea sõna - "karistamatu". Ja just selline karistamatu suhtumine levibki, sest pole tagajärgi, pole karistusi... daamid teevad kõigile vägivallatsejatele pai. Ja nad irvitavad ja on karistamatud edasi. Kui rumal saab olla üks sotsiaalpedagoog?
Veera28. oktoober 2022, 11:00
Mõni ime, et kiusamine ei lõpe, kui kiusajale veel pärast seda pai tehakse.
Mõtlik28. oktoober 2022, 10:06
Tegelikult polegi lahendust! Lapsed on ülbed ja agressiivsed tänu perele. Vanemad kaitsevad vägivallatsejaid ning irvitavad ohvrite üle, kui sellest nendega räägitakse. Vägivald sünnitab vägivalda! Seega tuleb samaga vastata ning korraldada see nii, et vahele ei jää! Ka raha eest saab kättemaksu tellida! Raha on eestlase jumal! Kellel raha, sellel võim! Ka õigus on tasuline teenus Eesti Vabariigis, mis pole vaba riik. Seega ärge usaldage inimesi ja nende muinasjutte!...
mina28. oktoober 2022, 09:58
Jutuks hea küll . Naerma ajab . "Pöördu kooli õpetaja või koolipsühholoogi poole" ..ma sain sealt 20 aastat tagasi vaid vastu päid ja jalgu . Läksin kooli ,et arutada kuidas toime tulla ja mida ette võtta enda probleemse lapsega . Lootsin ise nõu ja abi saada koolitatud inimestelt . Aga mulle öeldi vaid millistest teistest tüdrukutest minu laps peaks eemale hoidma . Lõpp oli see ,et ma õpetasin pedagoogidele psühholoogiat ja toimetuleku mehhanisme ,kuidas raske lapsega toime tulla . Tänaseks tublideks ja edukateks kasvanud tüdrukud olid lihtsalt väga katkised lapsed ,kes vajasid abi.
lihne sünnist alates28. oktoober 2022, 09:07
andke oma lastele armastust, hellust, kallistusi ja tähelepanu.
Nii tühja juttu28. oktoober 2022, 08:58
palgal olevate ,,abistajate " poolt on piinlik lugeda.
Tänapäeva....28. oktoober 2022, 09:07
...lastel on karistamatuse tunne ja seega tehakse ,mis pähe tuleb.Veel hullem on endast noorema peksmine.Tundub,et nendel peksjatel on alaväärsus kompleks ja oskavad rääkida rusikatega ja jalgadega löömist. Igale teole järgneb karistus,olgu või alaealine.Tänapäeva vanaemad,vanaisad kasvanud vitsaga ja mis neil viga.Oskavad teistest inimestest hoolida,koolis olles sel ajal austati õpetajat,ta oli autoriteet.