Vanemlus

Kas ilutulestik tuleks keelustada? „See on lihtsalt ebainimlik, mida meie pere aastavahetusel koges!“ (32)

LISA KOMMENTAAR

M.L7. jaanuar 2023, 15:10
Ja see paugutamine on iseenesest nõme
sa7. jaanuar 2023, 13:47
loomulikult tuleb keelustada või siis kindlaks määrata kindlad kohad kus võib paugutada--mitte nii,et astud toa uksest välja ja paned kaseti lumehange peale ja tuleb--kellegi asi pole kas kõrval on majad,kas on ohtu kellelegi või lendab kusagile tuppa siin võiks pikalt jätkata,aga pole vist mõtet
Aeg on loobuda Eesti rahuvstradistsioonidet7. jaanuar 2023, 12:10
Seoses Vene agressioniga ja Ukraina pögenikega on viimane aeg muuta Tuljaku sönad: ... terve trobikond püssisid pulma auks teeb kära. ... Väga head on sönad: ... Pulmapidu ülitore. Viina viiskümmend vaati, ... Söna "viin" vöib asedanda "horilka" - "puskar" ukraina keeles sedasi näitame me solidaarsust ja ütleme "tere tulemas" slaavi kultuurirahvaste kommetele!
Leopold5. jaanuar 2023, 14:02
Keelustama peaks koik lumehelbekesed oma lolli jutuga. Mõni aeg tagasi üks helbeke oli oma lapsega poes ,värske kala leti ääres ja nägi et üks kala liigutas. Kohe sai ta koos lapsega "jõhkra trauma". Ja kaebas ajalehte . Televisioon tuli kohale ja küsis kalamüüja käest et mis nüüd. Mees ütles et meil ainult täiesti värske kala ja kala tapamaja pole veel ehitanud! Helbeke tegi omal järjekordselt margi täis ja mitte vähe!
tom5. jaanuar 2023, 12:03
Lemmikloomade keelustamine oleks keskkonnale 100X suurema positiivse mõjuga kui kasutu ilutulestiku pseudoprobleem. Haige pole mitte ilutulestik vaid üksikute koeramammade hüsteeriline terror kogu muu ühiskonna vastu. Saa fcking hakkama oma loomaga! Ära tee sellest kogu maailma probleemi!
Andres5. jaanuar 2023, 00:36
Ilutulestik tundub mõttetu (mitmel põhjusel, mh rahakulu, üldine mürareostus ja võimalikud ohud), aga need koduloomadel põhinevad argumendid on küll suvalised. Ärge võtke endale siis kodulooma. Mind näiteks häirivad ilutulestikust oluliselt rohkem (elu)ohtlikud koerad, kui nad oma aiast välja murravad või kuidagi teisiti avalikku ruumi satuvad.
seda et4. jaanuar 2023, 18:26
laste ja loomade pärast ei hakka keegi keelustama, aga Ukrainlased kardavad pauku.
Kiu käu, kiu käu4. jaanuar 2023, 17:52
Ma keelustaks hoopis kiunuvad emad! Mis eeskuju te oma lastele olete enda arust sellise vingumisega? Tinderis ja F*bookis istumise asemel tegelege oma laste ja kokku krabatud loomadega!
Hmm hmm4. jaanuar 2023, 17:38
Selline uus kiunuv põlvkond titemammasid kasvab pääle! Ärge tehke lapsi ja ärge ostke pinisid kui pärast nendega kuidagi hakkama ei saa! Vanasti paugutati täpselt samamoodi ja kõik mammad said omad lapsed ja koerad hoitud nüüd mingi pidev kiun -keelame selle ...keelame tolle! Teate kiunukäuksud - Keelake iseennast ära vot!
Juku4. jaanuar 2023, 15:47
Kõhugaaside laskmine tuleb keelustada, sest need gaasid saastavad õhku.
Joke7. jaanuar 2023, 16:10
... ja võivad ka pauku teha... seda enam
PHS4. jaanuar 2023, 14:57
Väga tip top ilutulestik oli. Loodan, et järgmisel aastavahetusel on vähemalt sama kena vaadata !
Elmar4. jaanuar 2023, 14:30
Mind häirivad teiste loomad ja seda aasta ringi! Loomapidamine keelata!
Inimene...4. jaanuar 2023, 18:15
..teab,et koer kardab ilutulestikku,ikka vaja vedada rõdule,õue.Anna aru... Nüüd äkitsi nii ilutulestiku vastu uue aasta vastuvõtul,varasemetel aastakümnetel sellist kisa polnud.Pole enam olukorda,kui kogu aeg üks vingumine. Pääame uuel aastal olla tolerantsemad ja vähem vingumist.
Luisa4. jaanuar 2023, 14:28
No sel aastal oli näha, et kui linn v keskus ise ei korralda, siis inimesed lasevad igasugust sodi ise üles. Tallinna lähiümbruses pole kunagi nii palju neid nõmedaid ja odavaid poepauke olnud kui sel aastal. Kui varem mindi perega linna ilutulestikku vaatama, siis nüüd osteti Selverist hunnik tossukaid ja odavama otsa pakette ja lasti ise majade vahel öö läbi õhku. Ja kuna neid isepaugutajaid oli erinevalt varasemast rohkem, siis sai ka oluliselt hiljem rahu sel aastal. Ehk siis mõte hea, ärme korralda ja hoiame raha ja loodust, aga tegelikult kasu pole- suure asemel on tuhandeid väikseid.
Ks4. jaanuar 2023, 13:20
Kogesin ilutulestikku naudinguga.
Karmenite peake on nii tühi, nii tühi.4. jaanuar 2023, 13:06
Ilutulestik uusaastaööl rikub ta laste tuleviku aga igapäevane chemitrail mitte? Kas Karmen ei tahaks sellekohast protesti lehes avaldada?
Ahahh4. jaanuar 2023, 13:02
42 aastane Karmen soovib ilutulestiku keelustamist, et tema lapsed ja lapselapsed saaksid elada puhtas õhus? Ise aga sõidab ka väiksemaid otsi autoga ning lendab lennukiga puhkama jne. Silmakirjalik pole või?
No mida asja4. jaanuar 2023, 13:01
Ülejäänud maailm ei pea kannatama selle pärast, et 1 kolme koera omanik ei saa aastavahetusööl rahus olla. Tõenäoliselt on kolme koera omanik isegi ühel või teisel moel kaaskodanikke häirinud, seega tuleks see 1 öö aastas ära kannatada ja selle haukumisega pidi arvestama ka enne koerte võtmist. See 1x aastas võib olla lubatud ja koerteomanike vastupidine nõue on absurd, kohägu maailm ei pea teie nunnukestega samas taktis pöörlema (nõus,et muul ajal ei peaks paugutamine olema lubatud).
Joke7. jaanuar 2023, 16:15
saksa lambakoer puges garaažinurka peitu, mastif tahtis patareid maha murda. Mõlemad on endiselt elus. Milleks vinguda???
Max4. jaanuar 2023, 13:00
Nõrkadele ei ole selles maailmas kohta
inimene4. jaanuar 2023, 13:00
Ilus traditsioon küll.Väljas ei julge üldse enam käia kogu detsembri kuu.Kirikusse ka ei saa enam minna,seal lastakse aknad sisse.Kui ilus traditsioon.
Sellepärast4. jaanuar 2023, 15:56
lastaksegi, et igasugused suvakad paugutavad. Kui on korraldatud ilutulestik, ei tule keegi oma juradega sinna vahele paugutama ja vaatavadki seda korraldatud ilutulestikku.
Jumala arm olgu sinuga4. jaanuar 2023, 17:51
Oled õigel teel.Pauku tulebki karta.Vaata pikne on ju ka saatanast.Anneta kirikule suurem summa ja tule palvetama,et pikne ka ära keelata.
Joke7. jaanuar 2023, 16:17
Ära käi väljas ka aprilli lõpuni, võib libe olla. Edasi ära käi ka, võib palav olla. Siis võib jälle märg olla. Ühesõnaga, püsi toas!
mina4. jaanuar 2023, 12:59
Köik vanad inimesed peaks mäletama kuidas aastaid tagasi tuli uus aasta ei mingisugust ilutulestikku,ei öhu reostust.Mönel jahimehel kui oli püss siis lasi ühe paugu ja oligi köik.Kus nüüd need aktivistid on,kui palju saastatakse öhku ja sureb lindusid ja loomi.On palju neid kes ei leia sellest tulestikust mingitki ilu.Nüüd on inimesed teistsugused saaks ainult kisa ja lärmi jube hirmus.
Olen 674. jaanuar 2023, 13:50
Ja mäletan, kuidas sai uusaastaööl paugutatud. Häda selles, et siis pidi paugutajad ise meisterdama. Hakkajamatel õnnestus ka sõjaväelastelt signaalrakette osta. Jahimeeste jahipüssile olid rakettpadrunid müügil. Nii et pauku ikka trehti, vastavalt võimalustele. Aeg läheb ja areng on kolosaalne. Ehk mäletab "mina" ka seda, et näiteks telefoni saamise järjekord oli aastatepikkune.
705. jaanuar 2023, 09:41
Jahipüssiga ühe paugu? Sina küll sellel ajal elanud pole. Vanasti ei olnud autosid ja jalgrattaid ka. Kas keelame ära? Mul oli sõber jahimees, kahe püssiga sai ilusti ühesuguse vahega 12 pauku ära lastud. Vasikakõrgune hunt vaatas kõrval, kas saab värsket ka.
Jajah4. jaanuar 2023, 12:56
Alatu on sõjapõgenikke ära kasutada enda vankri ees. Sõjapõgenikud on ka oma elus ilutulestikku näinud ja saava aru, et aastavahetusel seda lastakse. Te ei hooli ise sõjapõgenikest, kuna pigem tekitab see kaastunde asemel rahvas trotsi, et “tulevad ja hakkavad nõudma, mida me oma riigis teha võime”. Ei hooli te neist midagi. Koerad käivad ka jahil. Loom kardab, kui peab üksinda olema. Kui näeb, et peremees ei karda vaid patsutab teda, ei karda ka loom.
pealkiri provokatiivne4. jaanuar 2023, 12:52
ning ei vasta ju üldse sisule . inetult tehtud - et klikke koguda . inetu tegu .
Miks4. jaanuar 2023, 12:40
keelustada? Nõuda tootjatelt summuti leiutamist? Kui võimatu, määrata väga kõrge aktsiis- pauku palju vähem ja riigikassa suurem.
Kõiki neid hädaldamisi4. jaanuar 2023, 13:42
peabki vaatama irooniaga. Ukrainlased? Miks ainult Ukrainlased? Sõjakolletest on meile palju, ja igasugust värvi rahvast kogunenud. Miks need nunnutajad nende rahu eest ei võitle? Sellega olen küll päri, et paugutada võiks ainult uusaasta südaööl ja ka moskva aja järgi elavad paugutajad peaks Eestis korrale kutsuma.