Beebi

ELUOHTLIK OLUKORD! Noorel emal jäid platsentatükid kõhtu: haiglatöötajad kinnitasid, et mu valud on lihtsalt sünnitamisest (21)

LISA KOMMENTAAR

Helen24. märts 2023, 08:54
Minu kogemus esimese lapsega on vastupidine. Anti haiglas liiga kergelt pudel kätte ja puhast rinnalast temast ei saanudki. Tahtejõu peal kuus kuud lüpsin iga toidukorra pudelisse välja, aga rinda ta nõus võtma ei olnud. Ise ka esimese lapsega ei tea, mida vaja oleks. Teistega ma ei lasknud enam pudelit toppida. Täis kõhuga laps ei tekitagi piima. Looduse seadused. Ja platsentatükk jäi mul teise lapsega sisse. Õnneks saadi opita kätte. Usun, et nii nagu kõik inimesed, eksivad vahel paraku ka arstid. Nende eksimused lihtsalt on väga valusad ja hästi nähtavad.
Kurb23. märts 2023, 23:52
Kahjuks on endal sünnitusest selline kogemus, kus arst kõrvalt vaatab, et hädapätakas ei saa sünnitusvaluga hakkama, kuigi vaevu püsis pilt ees. Õnneks läks kõik kokkuvõttes hästi, küll ka üpris napilt. See on päris suur probleem, et patsiente ei kuulata ja arvatakse et tundide kaupa valust röökiv rase, kellele ka epiduraal ei mõju, on OK või jubedat valu kannatav sünnitanu on lihtsalt tavapärane valu üle kurtja.
Onnu22. märts 2023, 19:57
Seda on ka teistega juhtunud. Arstide poolt puhas hoolimatus. Ei kontrollita peale sünnitust.
Murueit22. märts 2023, 18:42
Minuga juhtus sama lugu 58 aastat tagasi, kui olin sünnitusmajast lapsega koju saanud, viidi mind tugeva verejooksuga keset ööd Vändra haiglasse. Õde tänitas: kriminaalne abort! Tohter tegi puhastuse, selgus, et platsenta tükid! Hea, et niigi läks!
minu teada22. märts 2023, 13:27
peab platseta üle kontrollima, nii tehti vähemalt vanasti.
tark22. märts 2023, 13:33
peaks ju aru saama kui puslest tükk puudu :-)
selle22. märts 2023, 14:26
targa ma mõtlesin meedikuid.
huvitav22. märts 2023, 13:24
mul oli 39 aastat tagasi esimese lapsega sarnane asi. Peale lapse sündi alles viiendal päeval tuli piim. Kui julgesin valvearsti poole pöörduda, sain veel sõimata, et ei taha last toita. Ei uskunud, katsus ja pigistas nii, et mul vesi silmist väljas. Pärast ühmas, et pole jah .
lausa22. märts 2023, 13:29
ime, et nüüd, kus kõik asjad on edasi arenenud, ikka veel juhtub selliseid vigu. Kui minu lapsed sündisid, siis pole kuuldetoru ja sentimeetripaela muud polnudki.
minu mäletamise22. märts 2023, 13:19
järgi kontrollitkase peale lapse sündi ka platsenta üle. Vähemalt nii tehti vanasti.
Mi22. märts 2023, 12:20
Kui nii ebakombententsed arstid on meil ega siis ei julgegi lapsi saada. Ja siis veel palgakasvu nõuavad veel kuidas.
Hämm222. märts 2023, 12:02
Vaata komme ja näed , et igale siinsele kommile on 2 miinust vähemalt antud. Kas ... *need on nüüd need hooletud haiglategelased kes leiavad et haigla ongi õige koht kus lohakalt ripa-ropa käituda ja midagi kontrollima ei pea, lihtsalt võibki hooletu lohakas ja süüdimatu olla ? *Või on see mõni naiiv tegelane kes pimesi usaldab igat kitlis tegelast ja ei usu et siinne artikkel on tõde? * Kibestunud kuivanud vinkuga tont kes vihkab naisi ja siis loobib miinuseid igasse kohta kus mingi naistega seotud teema-arendus! Milline variant neist õige on "miinustaja" ? ? ?
sama22. märts 2023, 13:31
arvamus. Mulle paistab ka, et keegi on siin palgaline miinustaja. Isegi täiesti ok kommidele on miinused pandud.
ah ärge muretsege22. märts 2023, 15:01
Varsti on õhtulehe palgaline plusside-miinuste kustutaja kohal ja nullib kõik reaktsioonid :)
ka ema22. märts 2023, 11:04
Olen ise sama asja läbi teinud aastal 2002a, sain koju 3-l päeval ja 5-l päeval ja kui haigla viidi haigla tagasi, oli üle 40c palavik, ja sepsis...vere asemele rohekad eritised, valudest rääkimata, silme ees kiskus mustaks ja kohutavalt paha....selgus sa et platsenta tk oli sees ja kuna enda arst sattus valvesse (mitte sünnitusarst aga günekoloog) siis sain kõige parema abi ja ravi, erapalati, keelu liikuda ja suhelda, et info ei jõuaks kuhugi....puhuri, tv, loa võtta külalisi vastu palatis....täis erateeninduse... Mu oma arsti sõnad, oleks 2h veel kodus passinud ....mind enam poleks
Lihtsalt uskumatu!22. märts 2023, 10:12
Olen küll ainult ühe lapse sünnitanud, mis läks õnneks kõik nii nagu peab. Mingeid suuri valusid pärast enam ei olnud. Aeg-ajalt vaid kerged hoovalud emaka kokkutõmbumisest. Lugesin ja imestasin, kuidas võivad arstid nii võhiklikud olla? Hea, et lõpuks kõik hästi läks!
kummaline vaid see22. märts 2023, 18:06
et alles sajand ongi sünnitusabi eksisteerinud . ok ehk 120 a - ent mitte rohkem . kuidas tuhandeid aastaid siis hakkama saadi ? imelik, et see ise ei irdu . . . loodus peaks ju ise välja viskama selle siiski . . . olen 3 täiskasvanud lapse ema ja seda asja ei juhtunud . peale sünnitusi ei tundnud ka muid valusid kui vaid haava valusid . mingeid emaka kokkutõmbeid ei tundnudki .
Päris tige olen22. märts 2023, 09:40
Uskumatu lugu - ja sellised on siis arstiharidust saanud tegelased !!! Mina vallandaks nad !
Eh22. märts 2023, 12:22
Nagunii nõukogude ajast jäänud pensionieelikud, nod on nihukesed pohhuistid.
Hämm22. märts 2023, 09:32
Lapsi sünnib erakordselt vähe oli just hiljuti ühe artikli pealkiri! Siiski ei suudeta hoolida ka neist vähestest naistest kes selle liigraske tee valivad! Jumal tänatud, et nii öelda "päeva lõpuks" läks kõik hästi! Tekib küsimus millega tegeles see arst või ämmaemand kes pidi kontrollima väljunud platsenta terviklikkust ???
Ei noh!22. märts 2023, 12:00
Tänapäeval on tohutult mugav pugeda kõikjal andmekaitse seaduse varju. Kas andmekaitse seaduse eiramiseks peab naine saama veremürgituse ja surema? Ainult siis on võimalik algatada kriminaalasi, politseil on õigus andmetele ligi pääseda?? Samas nõuab meedia kõigi minu andmete avalikustamist, et neid saaks saata kolmandatele isikutele. Küllap igaüks on lugenud artikleid meediast või külastanud mingit portaali, kus allservas jookseb kiri NÕUSTU, millele kohustatakse vajutama, sest muidu ei lasta lihtsalt edasi, et lugeda. Milline riiklikul tasemel ilmakirjalikkus!!!!