Uudised

Liigne puhtus rikub tervist: mingit vajadust pole end pidevalt seebiga küürida (11)

LISA KOMMENTAAR

nii8. november 2015, 10:45
igati tore pühapäeva hommik järjest suuremad tarkused tulevad ilmsiks.Nakkused levivad,arstid õpetavad ,peske käsi väga tihti.Kui teha tööd ,higistad ,töö tolmune ,jälle kohe pesema ,mis siis nüüd,ei tohigi eriti pesta.Alles oli et pead ei tohi pesta,nüüd on parem olla päris pesemata.Keskaasias hõõrutakse liivaga,neil vett vähe,aga mida siis targad õpetajad ütlevad ,mida siin teha. Siiani olen end pesnud nii palju kui vajadus ,olen veel elus.Pole haige ka olnud,aga mis tuleb ei tea.Lähen välja ,mõtlen ,mis teha,kuidas olla.Tarkusi sigineb juurde iga päev.Ilusat pühapäeva.
.6. november 2015, 09:34
Olen pensioniealine mees, elan aktiivselt, ja sportilkult.
Tahaksin nüüd tarkadelt paar nõuannet saada.
Kuidas hoida ainult veega korras oma intiimpiirkonda, tagumikku, ja kaenlaaluseid?. Sest peale palja veega pesemist on neil nuusutades ikkagi kerge lõhn juures. Hea küll--deodorant. Aga hargivahele seda ju ei määri. Seda enam, et deodorant on lihtsalt tugevama lõhnaga, kui higi--seega mitte mingi hügeenitarve.
Teine küsimus: kas keegi tarkadest käib pidevalt ujulas? Mina käin kolm korda nädalas, ja mind häirib kloorilõhn. See ei tule palja veega pestes maha. Ning käterätik ja ujumispüksid haisevad ka peale kuivamist veel kloori järele--sellepärast kasutan kolmesid ujumispükse--mis lähevad iga laupäev pesusse.
Ja nüüd ootan tarka nõu--millega ikkagi saab eemaldada keha pealt selle kloorilõhna, ilma seepi kasutamata?
irw6. november 2015, 13:50
uju meres või jões, järves, siis lõhnad oivaliselt ,värskelt.
mina olen tarkpea7. november 2015, 23:09
Ujulas käimine on tarkade arstide arvates max 2x nädalas, a. 1-2 tundi. Kloorilõhn on vastik, niiskus ka, riietele jääb tõesti lõhn juurde. Ma arvasin, et deodoranti lastakse riietele peale, kehale ka siis või? Osta naturaalseid seepe, pese sellega oma mune, jm. Ja ujuda saad kõrimulguni soojades maades, seal polegi vaja ujuda, vedeled vees, hambad laiali, jõllitad kaugelt kallast, taevast, mägesid, jmt. Ujumispüksid pese aga kohe peale ujulat ära. Tekst aga paistab olevat naisterahva kirjutatud.
6. november 2015, 09:33
Kätepesu seebiga on parimaid haiguste törjeid !
MADIS6. november 2015, 09:19
Loodus teatavasti tühja kohta ei salli. Ja kui hävitatakse juba harjunud, kahjutu barkterite kooslus, siis võivad vabanenud kohe hõivata märksa ohtlikumad. Ja on vaja end veelgi enam pesta ning desinfitseerida. Tekib suletud ring.
We6. november 2015, 08:12
Noh, sinu arst võpatab, kui sa sellest räägid, et igakord dušši all seepi ei kasuta. Talle viirastuvad kohe lihasööjad bakterid.... Dermatoloog on ainus, kes jääb sinuga nõusse.
Ei kasutagi seepi6. november 2015, 08:09
Pesen korra aastas ja pesupulbriga.
mees6. november 2015, 08:06
Solgi surma pole keegi veel läänud...6. november 2015, 07:51
Vanad tarkused naasevad....
kärss6. november 2015, 07:46
sulatõsi.ainult laisad pesevad endid.virgad sügavad.