Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
15. veebruar 2017, 19:46

Üksikisa õppis, kuidas tütrele soengut teha

Nüüd õpetab mees soengukunsti ka teistele isadele.

Kui Phil Morgese tütar Emma oli aastane, jäi mehele ainuhooldusõigus ja vastutus oma tütre eest hoolitseda. Kuigi mees teadis, et üksikisa amet ei saa olema kerge, ei näinud ta ette seda, milliseks katsumuseks osutub tüdrukule soengu tegemine.

"Mul polnud aimugi, kuidas ta juuste eest hoolitseda, nii et otsustasin lihtsalt kuskilt peale hakata," räägib Phil juuksuritöö algusest ajakirjale People. "Kuna tal oli juba peatäis juukseid ja need sattusid talle pidevalt silma, õppisin ära, kuidas juukseid väikeste klambritega tagasi lükata. Kandsin neid taskutes igal pool kaasas. Siis sain teada, mis asi on juuksegeel ja see oli suur võit. Ma mõtlesin, et vau, nüüd suudan ma kõike."

Olles viimaks selgeks saanud ka hobusesabad ja punupatsid, tuli Phil mõttele aidata teisi isasid, kellel puuduvad oskused oma tütarde juukseid hooldada. 2015. aastal alustas ta oma koduosariigis Floridas kursuste sarjaga Daddy Daughter Hair Factory (Issi-tütre juuksevabrik ingl. k. – toim.), mis sai otsekohe populaarseks.

Kursus, milles osalevad peamiselt (kuid mitte ainult) üksikisad oma tütardega, pole ainult juustehoolduse põhitõdede jagamiseks, vaid mõeldud isade ja tütarde suhete tugevdamiseks ja koos aja veetmiseks. Phil ja Emma reisivad palju, et anda koolitusi isadele kogu riigis.

"Isad saavad enesekindlust juurde, mis teeb neist paremad isad," räägib Phil. "Ja tütred jumaldavad oma isasid veelgi rohkem, sest nad võtsid selle aja, et õppida neile soenguid tegema. Sellest võidavad kõik."