Nutisõltuvusest vabanemine mõjus hästi kogu pereleFoto: Pixabay.com
Uudised
30. november 2018, 19:00

Ema ärritus enda nutisõltlastest laste peale ja peksis nende tahvelarvutid vastu lauajalgu puruks (3)

Kahe lapse ema Kirstie Allsopp rääkis väljaandele Daily Mail, et tema lapsed istusid tahvelarvutite taga kauem, kui kokku lepitud. Karistuseks otsustas ema poiste nutiseadmed hävitada ning ta ei kahetse seda otsust. Suvi kulges ilma sõltuvust tekitavate tahvelarvutiteta märksa lõbusamalt.

Kirstie on emaks 11-aastasele Oscar Herculesile ja üheksa-aastasele Bay Atlasele, keda ta koos abikaasaga kasvatab. Peres oli nutiseadmete kasutamiseks kokku lepitud kindel aeg, poisid istusid tahvlite taga aga märksa kauem. Pereema läks seepeale endast välja ning peksis poiste silme all nende tahvelarvutid vastu lauajalgu puruks. 

Allsoppi sõnul mõjus selline drastiline distsipliinimeede hästi kogu perele ning üheskoos veedeti suurepärane suvi. Pereema tõi välja, et poisid on nüüd rohkem igapäevastesse tegevustesse kaasatud. Nad ei saa enam kasutada väljapressimistaktikaid stiilis "ma aitan sul seda teha, kui sa lubad mul pärast pool tundi tahvlis mängida". 

Allsopp lisas, et poisid naasid traditsioonilisemate tegevuste juurde. Nad otsisid välja enda rulluisud ja rulad ning veetsid aega raamatuid lugedes ja malet mängides. Siiski kaalub Allsopp nüüd poistele uute tahvelarvutite ostmist.