Foto: RooM the Agency / Alamy
Uudised
5. veebruar 2019, 11:25

Mida teha, kui laps ei taha prille kanda?

Sageli juhtub, et silmaarst on küll prillid välja kirjutanud, ent laps keeldub neid kandmast. Kuidas oma võsuke prillidega sõbraks teha? Siin on mõned lihtsad nipid!

* Las laps valib oma esimesed prillid ise – seejuures tasuks jälgida nii mugavust kui ka prillide välimust. Kui lapsele valitud prillid meeldivad ning neid on kerge kanda, paneb ta need ka parema meelega ette.
* Las laps tunneb, et prillid sobivad talle! Maini aeg-ajalt, kui lahe (moodne, trendikas, cool) ta prillidega välja näeb!
* Mõtle lapsega kaasa – kui ta ütleb, et ei taha prille kanda, selgita talle, miks on tähtis hästi näha ja kuidas prillide kandmine teda aitab. Tehke koos lõbusaid eksperimente – las laps vaatab erinevaid objekte prillidega ja prillideta ja kui tuleb välja, et ta näeb prillidega paremini, ära ole kiitmisega kitsi!
* Too positiivseid näiteid. Kindlasti on lapsel sõpru või eeskujusid, kes on prillikandjad ja kes ei häbene seda sugugi!
* Lapsed kipuvad prilliklaase sageli näppudega katsuma ja see teeb klaasid mustaks. Määrdunud prillidega pole aga kuigi mõnus olla! Seepärast aita lapsel mitu korda päevas prille puhastada. Vähemalt esialgu, hiljem hakkab ta seda ise tegema.
* Kui laps pole veel prillidega harjunud, võivad need väga hõlpsasti kiirel kooli- või lasteaiapäevahommikul koju ununeda. Tuleta ise lapsele prillide kandmist meelde, nii tekib rutiin kergemini.