Foto: Arne Trautmann / PantherMedia
Uudised
28. september 2019, 19:25

Oh ajad, oh kombed! Katsikutest olulisemaks on saamas beebipeod

Aastakümneid käidi vanemaid lapse sünni puhul õnnitlemas katsikutel. Viimastel aastatel on aga üha popimaks muutunud välismaine baby shower ehk beebipidu. Mis asi see veel on, küsid? Kohe saad teada!

Aastakümneid käidi vanemaid lapse sünni puhul õnnitlemas katsikutel. Viimastel aastatel on aga üha popimaks muutunud välismaine baby shower ehk beebipidu. Mis asi see veel on, küsid? Kohe saad teada!

Mujal maailmas ülipopulaarne baby shower ehk beebipidu on üritus lapseootel emale, et tähistada tema rasedust ja peagi saabuvat beebit. See on pidu, mille keskmes on kõik ema ja lapsega seonduv. Baby shower toimub tavaliselt vahetult enne sünnitähtaega, kuid mõni naine korraldab seda ka mitu kuud enne tita ilmaletulekut.

«Pidu kaunistatakse tulevase beebi soo värvides, mõeldakse välja erinevaid mänge ning laud kaetakse kergete suupistete ja maitsvate magustoitudega,» kirjeldab Brit Kuusik beebipidude korraldamisega tegelevast ettevõttest Little Dutch Estonia.

Tihti on baby shower üllatuspidu, kuid üha enam osalevad tulevased emad ise selle korraldamisel. «Mida rohkem ideedel lennata lastakse, seda vahvam. Lähedased tunnevad tulevast ema kõige paremini ja teavad, kas korraldada pidu üllatusena või mõelda kõik detailid läbi koos emmega. Või soovib tulevane ema hoopis ise endale sellise peo korraldada – miks mitte,» mõtiskleb Brit. 

Beebipeol saavad kõik pakkuda tite sünnikuupäeva

Lapseootel naine on sel peol justkui printsess. «Talle on tehtud kaunis meik ja soeng ning ta kannab riietust, milles tunneb end hästi. Meenutatakse, milline ta oli lapsena ja nooremana. Milline on olnud rasedus, mis on tema ootused. Beebipeol ei pea olema tihe programm – lihtsalt veedetakse aega süües, juues ja lobisedes. Enamasti ei puudu peolt ka meeleolukad mängud. «Näiteks tehakse pakkumisi, mis kuupäeval beebi sünnib. Samuti antakse igasugu soovitusi tulevasele emmele ja nõuandeid sündivale beebile,» loetleb Brit

Edasi lugemiseks: