Ära koorma oma riidekappi üle liigsete riietega.Foto: Priscilla Du Preez / Unsplash
Nipid
11. oktoober 2019, 12:00

Kapp ajab üle ääre? Need 4 nippi aitavad asju hoiustada ruumi säästvalt

Piiratud kapipind ei pea tähendama automaatselt pooltest asjadest loobumist. Väikese loovuse ja kavalusega on võimalik mahutada oma garderoob ära ka minimaalsesse hoiupaika. Need neli nippi aitavad olemasolevaid võimalusi maksimaalselt ära kasutada.
  • Mõtle vertikaalselt. Peaaegu igast kapist on võimalik leida kasutamata ruumi – lase selleks pilgul liikuda lihtsalt üles ja alla. Kapipõhi ei pea olema ainult jalatsite päralt. Paiguta põhjale virnastatud riiulid, kus hoida ka kokku volditud riideid, ehteid ja muud vajalikku. Niisamuti ära jäta kasutamata tühja pinda riputuspuu üleval – sinnagi annab paigutada lisariiuli. Ka kapiuste sisemus on ala, mida ei tohiks jätta tähelepanuta. Võid sellele kinnitada pulkasid ja korve, kuhu panna rippu vööd, lipsud, sallid ja ehted. Vaata Laura vihik blogist, kuidas teha kapiuksele püksirihmast vööhoidja ja leivavormist ehetelaegas.
  • Kasuta peenikesi riidepuid. Võib näida liiga lihtne, aga peenest traadist riidepuud on su parimad sõbrad, kui vajad kappi ruumi juurde. Nii tasub hoida alles ka kõik keemilisest puhastusest tulnud isendid, sest neist õhemaid sa naljalt mujalt ei leia. Ühtlasi on need kõik ühesugused, mistõttu loovad kapist ka ühtsema pildi.
  • Täienda garderoobi ruumiandvate toodetega. Olgu selleks riiulieraldajad, mis aitavad kompaktsemalt asju kohapeal hoida, või vaakumkotid, mis hooajavälised riided õhuvabalt kappi paigutavad. Samamoodi toimivad ruumisäästvalt stangele riputatavad riiulid, kui su kapis horisontaalseid plaate muidu üldse ei leidu, ja üksteise peale ladustamiseks mõeldud kastid.
  • Kaalu võimalust hoida asju ka kapist väljas. Hooajavälised rõivad (villane pesu suvel ja lühikesed püksid talvel) võib edukalt paigutada ka kapi alla ja peale. Lihtsalt paki need soliidsetesse kastidesse või kottidesse, mis ei riiva silma. Ka kapi küljed saab kasutada ära efektsete esemete väljanäituseks, näiteks riputades sinna sallid, kaelakeed või kübarad.
Ära koorma oma riidekappi üle liigsete riietega. Foto: Priscilla Du Preez / Unsplash

Allikas: Martha Stewart