Sisuturundus
28. oktoober 2019, 09:00

Pesukuivati – luksuskaubast on saanud igapäevane säästlik kodumasin

Ilmselt ei ole ükski teine kodumasin teinud sedavõrd lühikese aja jooksul läbi nii revolutsioonilist arengut kui pesukuivati. Kunagi kalliks ja energiat raiskavaks luksuskaubaks peetud seadmest on saanud soodne ja säästlik asendamatu kodumasin. Möödas on ajad, kus soodsama ventileeriva kuivati tuppa paisatud kuum õhk tuli pika toru kaudu välja juhtida. Või pidi muretsema selle pärast, kas kondensaatorkuivatil valitud programm rõivaste jaoks ehk liiga kuum ei ole. 

Ka kõige soodsamates tänapäevastes pesukuivatites on kasutusel uuenduslik soojuspump. Selle uskumatult säästliku tehnoloogia tulemusena on kuivatite voolutarve varasemate mudelitega võrreldes vähenenud lausa kordades. Soojuspumbaga kuivatid kasutavad pesu kuivatamiseks ka madalamat temperatuuri ja on nii riietele eriti õrnad.

Foto: Candy

Hoolimata vihmasajust

Unustada võib ka pesu õue tassimise ja nöörile riputamise või toas terveks päevaks kogu ruumi enda alla võtva pesuresti. Kuivatiga jääb see kõik olemata. Nii saab ka suure pere pesu pestud ja kuivaks just siis, kui tarvis, sõltumata ilmataadi tujudest või sellest, millal kuivatusrest järgmise masinatäie jaoks vabaneb.

Kuivatit kasutades saab olla alati kindel, et rõivad on täiesti puhtad ning vabad tolmukübemetest, purust ja lõhnadest, mida õues pesunööril kuivanud riided külge võtma kipuvad.

Nutikatel kuivatitel saab valida igale kangatüübile kõige paremini sobiva kuivatusprogrammi. Targad andurid jälgivad pesu niiskustaset ja lõpetavad kuivatamise just siis, kui see on jõudnud soovitud tasemeni. Nii saab säästa aega ja energiat ning riided kestavad kaua. Eriprogrammid kohtlevad õrnalt ka villaseid riideid ja sulejopet. Spordiriiete programm kasutab just erilist kohtlemist vajavate spordiriiete kuivatamiseks sobivat niiskustaset.

Anna triikrauale puhkust

Kuivatist võetud riided on enamasti vähem kortsus ja palju kergemini triigitavad kui nööril kuivanud riided. Mõningaid kangatüüpe ei peagi triikima ja riided võib kohe kappi panna. Triikimissõbralikud kuivatiprogrammid säilitavad aga triikimist vajavates riietes veidi niiskust ja vähendavad kortsude tekkimist, nii on triikimine lihtne ja kiire. Auruga või kuuma õhuga pesuvärskendusprogrammidega saab kapis või kohvris seisnud riided kortsudest vabaks ja värskelt lõhnama, ilma et peaks neid pesema.

Kui ruumi napib

Eraldiseisev pesukuivati on tõhusam ning aega ja energiat säästvam. Kuivatiga pesumasin on aga parim lahendus sinna, kuhu eraldi kuivati ei mahu; pisemas korteris on just kuivatiga kodumasin hea abiline. 

Kuivatamisel on õhu liikumiseks tarvis trumlis rohkem vaba ruumi. Nii peetakse kuivatiga pesumasinate üheks suuremaks miinuseks seda, et maksimaalne kuivatamise kogus on alati väiksem maksimaalsest pesukogusest. See pole tegelikult aga probleem, sest parema pesutulemuse saamiseks ei tasugi masinat kunagi viimase piirini pesu täis laduda. Samuti on värviliste, õrnade ja spordiriiete programmide lubatud pesukogused alati väiksemad. 

Nii ongi hea pesta korraga just kuivatamiseks sobiv või väiksem pesukogus – kuivatiga pesumasinaga saab sellise koguse korraga pestud ja kuivaks eriti mugavalt vaid paari nupuvajutusega.

Leia endale sobiv pesukuivati või kuivatiga pesumasin Euronicsi e-poest. Kuni novembri lõpuni on nende toodete kojuvedu tasuta!