Poistel on ehitusklotsid, tüdrukutel nukud oma riietega.Foto: Xinyi Song / Unsplash
Uudised
3. november 2019, 05:48

VIDEO | Nukkude põnev maailm: korrasta rõivaid ja ehita maju!

Poistel on ehitusklotsid, tüdrukutel nukud oma riietega. Mõlemad võivad lastetoa põranda enda alla matta. Vaata, kuidas säilitada ja organiseerida nukke ning riideid ja kuidas teha põnevaid nukumaju. 

Veebiblogis My Froggy Stuff on põhjalik video erinevate nukumajade tegemiseks. Lisaks huvitavaid mooduseid riiete ja nukkude hoidmiseks.

  • Riidekapi saab teha näiteks hommikusöögihelveste karbist, lõigates ühe külje ära ja kattes selle paberiga; lainepapist saab teha riiuleid ja sahtleid; grilltikust „toru“ kirjaklambritest painutatud riidepuudele.
  • Peidetud nukumaja saab teha kaanega karpi, mille saab pärast mängimist kokku panna ja riiulisse asetada. Liimi karbi sisse mustrilisi käsitööpabereid seinale või põrandale, samuti näiteks ajakirjast välja lõigatud aknad ja uks. Lainepapist saab teha ka teise korruse või seina. Karpi saab panna nii mööbli kui ka nukud.
  • Puidust köögivilja säilituskastid sobivad samuti hästi maja või hobusetalli tegemiseks, kui keerad selle õige külje peale. Värvi seinad ja kaunista.
  • Nukke saab hästi säilitada papist ajakirjade karpides. Kõrgem karbiserv isegi ei anna aimu, mis seal sees võiks olla.
  • Nukuriideid saab säilitada arhiiviregistraatoris, kuhu saab köita kiletaskuid. Nendesse saab panna riietekomplekte või sorteerida eraldi püksid, seelikud, pluusid jne. Väiksema kogu jaoks võib kasutada ka taskutega fotoalbumit.
  • Kui tahaks ise ka riideid õmmelda, saab kangatükke säilitada samamoodi nagu valmis nukuriideidki. Hoia läheduses ka nõelad, niidid, käärid, liimipulk ja värvipliiatsid erinevate nukumeisterduste tegemiseks.
  • Nukkudega mängimiseks on väga vähe ruumi nõudvad taustad, mida saab teha papist kaante vahele. Kaunista kaante siseküljed käsitööpaberite ja piltidega, et luua erinevaid tubasid.

Vaata inspireerivaid lõike ja uuri meisterduste kohta täpsemalt videost: