Uudised

16.03.2020 kell 17.16 avaldatud artiklit on täiendatud Pelgulinna sünnitusmaja kommentaariga 20.03.20 kell 11.09

ERIOLUKORD HAIGLATES: isad on sünnituselt tõrjutud! Ämmaemand: oleme näinud naistes uskumatut jõudu ja vaprust (12)

LISA KOMMENTAAR

Vanaema 7022. märts 2020, 12:54
Kuidas ja kelle toel tänased sünnitajad ise ja nende endi vanemad ilmale on tulnud, kas nad seda teavad ja oma vanematelt seda küsinud? Kas me oleme kuidagi alaväärtuslikumad neist, kel on pered sünnituste juures olnud? EW-ajal polnud ka üldjuhul peresünnitusi.
maarja21. märts 2020, 10:54
see, et praegusaja naised on sellised äpud, et ise omapäi ei oska ega taha sünnitada, on naeruväärne. Häbi peaks olema! Isegi emasloomad lähevad teiste eest peitu, kui sünnitama hakkavad, aga nüüd on inimestel mingid kompleksid, et teine peab kõike nägema. Miks siis WC-s urineerimise ja kakamise juures mees või naine ei pea vahtima, kust see kraam ikkagi tuleb. Võiks ka olla ju, siis tead täpselt, mis toimub. Vastik lihtsalt!
ammu oli aeg20. märts 2020, 22:53
ka uutele põlvkondadele näidata sünnitust, mida on tuhandeid aastaid tehtud. Ja muuseas ilma valuvaigistiteta.
Krõõt20. märts 2020, 18:21
Piinlik! eestalstest on saanud hädised hädaldajad- mina sain küll ise hakkama ja mitte mingil juhul poleks tahtnud oma meest sinna juurde vahtima - mida veel? järgmine hala tuleb, et ei saa enam koos 1 kuuse beebiga üle maailma rännata- iga kell on selline arutu rühmeldamine toonud meile rohkem muid viiruseid mille paanikat pole veel jõutud üles tõmmata.. Elagu listeeria, küll see oli üks tore vaikne haigus millest meie suutsime ka majanduskatastroofi tekitada
xxx20. märts 2020, 12:44
Kempsu minekuks ja lapse toimetamisega toimetulekuks kutsutakse appi hooldaja mitte ämmaemand. Peaarstile või sotsiaalministrile ei tahtnud helistada ?
Tädi Maali17. märts 2020, 07:33
No kui juba nüüd nutt varuks, et naisuke peab üksi oma sünnitusvaludega toime tulema ja ei olegi meest kõrval kätt hoidmas, siis ikka on häda suur, aga mis siis, kui su mehekene päris sõtta läheb ja sa vaeseke üksi ühe, kahe, viie lapsega ja ka loomadega,kui neid on, hakkama pead saama? Oh te õnnetud tänapäeva lillekesed!
elukogemustega vanem inimene.16. märts 2020, 19:00
Ka ENSV-s polnud peresünnitusi. Ikka sünntaja naine ning meedikud ümber. Meeste juuresolek ongi veidrus. Muuseas, ka muistsetel eestlastel polnud meestel sünnituse juurde asja. Seda toimetas ikka naispere, seda suitsusaunas, kus protseduuri juhatas mõni kogenum ämmaemand. Meeste juuresolek oli alles prantsuse kuningakoja veidrus, kus kuninganna sünnitusest tehti õukonna vaatemäng. kus kuninganna sünnituspiinu jälgis õukonna eliit. Printsid, hertsogid ja krahvid, nii mehed kui naised. Kus tugitoolies istudes ja jooke degusteerides vaatemängu jälgiti. Mis oli tegelikult absurdikomöödia moodi.
Eesti mees16. märts 2020, 19:18
Õige. Meil on naisega 3 last. Ja mina ei ole neist ühegi sünnituse juures naise kõrval viibinud. On mõningad asjad, millega naised peavad ISE hakkama saama. Ma muidugi ei väida, et mõnede paaride puhul on OK kui mees on sünnitusel kaasas. Aga naine seda NÕUDA ei tohiks.
Mehe ja naise suhetes16. märts 2020, 19:29
on oluline ka mingi salapära ja privaatsus. See, et Sa kõike ei tea, kõike ei näe. Mina ei käi ka pissil oma naise nähes. Mitte, et see sünnitamisega sama asi oleks...aga siiski. Mehed reeglina ei taha näha seda sünnitusprotsessi. Nii on. Rumalad naised, kes SUNNIVAD😒
Eesti mees16. märts 2020, 18:23
Rasketel aegadel ongi Lumehelbekestel nutt kurgus. Ega ma ise kah ülikõva mees ei ole. Kuid ikkagi masendav, kui õrnakesed hetkel inimesed on. Mu vanemate jutu järgi sünnitas mu kasuisa ema ta põlluserval. Virumaal. Oli traktorist. Sünnitas ära, pesi ojas ära ja mähkis linasse. Puhkas tunnikese...ja tegi veel 5 tundi tööd. Muidugi oli veits hirm, hoidis silma peal, et mõni hunt või hulkuv koer maimukest õnneks ei võtaks. Aga muidu...kõik oli 👍
Eesti mees16. märts 2020, 19:00
See oli aastal 1953. Ja ma üldse ei arva, et naised aastal 2020 peaksid samamoodi sünnitama. Aga halada ei tasu. Mees ei pea tingimata sünnituse kõrval viibima. Mehel tuleb hiljem kõike seda kupatust ülal pidada. Ka kriisis, ka raskel ajal. Pole vaja nutta, et meest SÜNNITUSE HETKEL kõrval ei ole. Ei peagi alati olema. On mõned asjad, millega naised peavad elus ilma hakkama saama.
mm16. märts 2020, 17:49
olen pärit sellest ajast kui naised sünnitasidki üksi, mehed käisid vaid sünnitusmaja akna all.. Aga siis ki arvan et see praegune meede on ehk üleliigne - kui juba haigus peres sees on, on see tõenäoliselt mõlemal. Ma ei usu et see oluliselt suurem oht on kui mehed ka osalevad, aga nii võiks küll olla et edasi tagasi käimist ei ole -mees ei käi vahepeal väljas. Või kui käib, siis tagasi enam ei saa