MURES MEIE TERVISE PÄRAST: «Ma ei taha lihtsalt passida ega vaadata, kuidas kõik minust mööda läheb – tahan maailmale võimalikult palju positiivset mõju avaldada. See tahe on mul väga tugevalt sees,» ütleb Lauri.
Uudised
29. aprill 2020, 15:00

Hoidu diabeedist ehk Tervist saab parandada ka mänguliselt

«Olen oma hingeasjaks võtnud rahvatervise ja otsin aina lahendusi, kuidas motiveerida meid tegema targemaid elustiilivalikuid,» ütleb näitleja Lauri Mäesepp. Tundub, et tänaseks on õige suhkrutükk leitud.

«Olen oma hingeasjaks võtnud rahvatervise ja otsin aina lahendusi, kuidas motiveerida meid tegema targemaid elustiilivalikuid,» ütleb näitleja Lauri Mäesepp. Tundub, et tänaseks on õige suhkrutükk leitud.

Umbes aasta tagasi alustas suure südamega näitleja Lauri Mäesepp (27) aktiivset võitlust diabeediga. Nimelt käivitas ta projekti «DTurn», mille eesmärk oli peatada teist tüüpi diabeedi levik. Projekti raames toimus hulgaliselt elanikkonna koolitusi, kus jagati infot ja nõuandeid elustiilidiabeedi peatamiseks. Valmis sai disainitud ka mobiilirakendus, mis aitaks luua aktiivseid liikumis- ja toitumisharjumusi. Äpp aga avalikkuseni ei jõudnudki, sest Lauri otsustas probleemile pisut teisiti läheneda ja selle sügavamalt ette võtta.«Projektil läks väga hästi, aga mingil hetkel sain aru, et selle asja juures ei ole suhkrutükki. Nii jõudsingi järgmise vormini, mis on palju inspireerivam,» avab Lauri oma uue projekti ideed.

Hasart kui motivaatorNüüd arendab näitleja tarka mobiilimängu, mille kaudu on võimalik meid tervema elustiili poole suunata. Mängu nimeks saab «Real Life Hero» ehk eesti keeles «Päriselu kangelane». Praegu töötatakse koostöös erinevate nõuandjate, mänguarendaja Ott Saare ja kunstnik Okeikoga välja esimest prototüüpi. Seega kindlat lansseerimiskuupäeva Lauri praegu veel välja ei käi.Loodaval mobiilimängul on kaks eesmärki: motiveerida liikuma ja muuta suhe tervisliku toiduga paremaks. Näitleja avaldab seejuures, et mängu mängimiseks peab minema kodust välja ja tegema päriselus reaalseid samme.«Praegusel ajal on maailmas ligi kaks miljardit inimest, kes iga päev mõnda mobiilimängu mängivad – see number aina suureneb. Sain aru, et see on laine, mille peale tasub ehitada midagi mõistlikku,» avaldab Lauri. «Loodav lahendus ei keskendu niivõrd tahtejõule, kuivõrd põhineb pigem mänguhasardil. Tunnen, et see võib olla päris võimas motivaator.»Lisaks on kavas luua mängu võistlusmoment. See tähendab, et ennast mängu kaudu kõige paremini füüsiliselt käivitanuid ootavad ees preemiad. Ja Lauri lubab, et preemiad on tõesti väga motiveerivad.

Edasi lugemiseks: