Luha tn–Pärnu mnt

Foto: Tallinna linnavalitsus
Eesti uudised
22. august 2022, 10:53

FOTOD | Tallinn asus ohtliku Vineeri peatuse ümbruses liiklust rahustama

Tallinna kesklinnas Pärnu maanteel Vineeri ja Liivalaia tänava vahelisel lõigul toimuvad mitmed tööd, et rahustada liiklust. Pärnu maantee ääres tegutseb mitu haridusasutust ja perekonnaseisuamet ning ruumilised sekkumised aitavad muuta piirkonda jalakäijatele turvalisemaks.

„Jalakäijate ohutus on meie prioriteet ning pöörame sellele alati suurt tähelepanu tänavate rekonstrueerimisel. Siiski on mõnikord võimalik olukorda paremaks teha ka väiksemate sekkumistega, mis ei ole niivõrd ressursi- ja aeganõudvad. Liikluse rahustamine ja tänavaruumi ohutuks muutmine Pärnu maanteel Vineeri ja Liivalaia vahelisel lõigul seda ongi. Lisaks pöördusime ka Ajakirjandusmaja omaniku poole palvega luua kõnniteed parkimiskohtade arvelt,“ selgitas abilinnapea Vladimir Svet Tallinna linnavalitsuse pressiteates.

Tööde käigus paigaldatakse mitmesse kohta pollarid, mis takistavad ebaseaduslikku parkimist ja peatumist kõnniteedel. Mitmel ristmikul muudetakse autode pöörderaadiust, mis aitab nende kiirust vähendada. Ühtlasi märgistatakse uued ülekäigurajad üle Tatari ja Luha tänava. Pärnu maantee 66 maja ees rajatakse kaldtee, mis on jätkuks ülekäiguraja poolt liikuvate jalakäijate trajektoorile. Lisaks alandatakse mitmes kohas äärekive, uuendatakse teekattemärgistust ja lisatakse jalakäijatele tähelepanu juhtivaid liiklusmärke. 

„Suuremad muutused eeldavad Pärnu maantee täielikku rekonstrueerimist ning soovime juba uuel aastal alustada selle projekteerimisega. Ilmselt see tähendaks ka muutusi trammipeatuste asukohtade ja fooritsüklite osas, mis aitaks muuta turvalisemaks ja loogilisemaks inimeste liikumise. See on väga oluline, eriti arvestades haridusasutuste rohkust selles piirkonnas, kuid on võimalik vaid pikema ja suurema planeerimise tulemusena,“ lisas Svet. 

Tallinn uuendab igal suvel kooliaasta alguse eel teekattemärgistust koolide ümbruses, et laste koolitee oleks turvalisem ja autojuhid pööraks suvega võrreldes tihedamale liiklusvoole enam tähelepanu. Nimetatud piirkonna lähedal tegutsevad Tallinna Tõnismäe Reaalkool, Tallinna Tehnikakõrgkool, Tallinna Muusika- ja Balletikool MUBA, Tallinna Polütehnikum, Tallinna Ühisgümnaasium ja Tallinna Humanitaargümnaasium.

Mõned päevad tagasi kirjutasime isa murest, kelle Tallinna Muusika- ja Balletikoolis käima hakkav tütar sai kooliteed harjutades Vineeri peatuses trammilt löögi.